A gyermekruházat volt a legkeresettebb

Az augusztus 29-31. között megrendezett, háromnapos ruhabörze a korábbi tapasztalatokkal megegyezően ezúttal is nagy érdeklődést váltott ki az új tanévre készülődő kisgyermekes családok körében. A börze forgalmáról az esemény lebonyolításában részt vevő szociális munkásoktól: Nagy Katalin Anna Máriától, és Bányai Kiriák Klaudiától kértünk tájékoztatást.

 

–Bár a ruhabörze kifejezésből arra lehet következtetni, hogy az esemény ruházati cikkek beszerzéséhez nyújtott segítséget, a kínálat már felületes pillantásra is gazdagabbnak, sokszínűbbnek tűnt.

Valóban így volt – mondotta Nagy Katalin Annamária.  Kétségtelenül ruhaneműkből volt a legnagyobb választék, de jelentős mennyiségű cipőt, táskát, és különböző gyermekjátékokat is kínáltunk a látogatóknak. Az volt a tapasztalatom, hogy senkinek sem kellett üres kézzel távoznia a Previ éttermében berendezett börzéről.

–Mit kerestek leginkább a ruhabörzén megjelenő kerületi lakosok?

A legnagyobb keletje a gyermekruházati cikkeknek volt – válaszolta Bányai Kiriák Klaudia, majd így folytatta. Természetesen azok az érdeklődők jártak a legjobban, akik a börze nyitó napján, hétfőn kerestek fel bennünket. Nagyon sok gyermekkabát, dzseki, pulóver, ing és blúz, sapka és sál talált gazdára, de szép számmal voltak olyan szülők, nagyszülők is, akik az alkalmat megragadva a gyermekjátékok közül is választottak. A kínálat nagyságát jól mutatja, hogy pár perccel a börze harmadik napjának zárása előtt változatlanul roskadoznak az asztalok a különböző ruházati cikkek alatt, bár kétségtelen, hogy a gyermekruházat kínálata alaposan megcsappant. Feljegyzéseink szerint a ruhabörzén összesen csaknem száz érdeklődő fordult meg, és egy sem akadt közöttük, aki ne látszott volna elégedettnek látogatása eredményével.

 

 

 

Képgaléria