Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Június
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A szociális terület munkatársainak ünnepe a RaM-ban2019.11.22

November 19-én, a Szociális Munka Napja alkalmából az önkormányzat vezetése bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötte az önkormányzat szociális intézményeinek dolgozóit a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

 

 

Az eseményen Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mellett megjelent dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia, Csiga Gergely és dr. Puchner Gábor alpolgármesterek, valamint az önkormányzat képviselő-testületének több tagja, továbbá jelen voltak a kerületben működő civil szervezetek reprezentánsai is.

 

 

Az egybegyűlteket Karácsonyi Magdolna aljegyző, a Szociális és Köznevelési osztály vezetője köszöntötte, majd dr. Tóth József polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a szociális terület munkatársaival. –Mint tudják, szeptember 13-án, az önkormányzati választás során kerületünk lakossága bizalmat szavazott nekem és csapatom tagjainak, ami azt jelenti, hogy tovább folytathatjuk az itt élők érdekében végzett munkánkat – mondotta a polgármester. 

 

 

–Az önök lelkiismeretes, magas színvonalú szakmai tevékenysége kétségtelenül hozzájárult ehhez a választási eredményhez, amiért a magam és munkatársaim nevében köszönetemet fejezem ki a szociális terület valamennyi vezetőjének és munkatársaiknak. 460 fő dolgozik összesen az önkormányzat szociális intézményeinél, 92%-uk nő. Munkájuk eredményeként évi 800 millió forint szociális segélyt tudunk eljuttatni mintegy 20000 rászorulónak. Bölcsődéinkben 980 férőhelyen 812 gyermeknek biztosítunk korszerű, minden igény kielégítésére képes feltételeket. Az idősek klubjaiban 1080 férőhelyen 1600 klubtag hétköznapjait teszik tartalmasabbá, a Prevenciós Központ munkatársai ügyfeleik 80%-ában gyermekes családok életét igyekeznek könnyebbé tenni. A jelzőrendszeres segítségnyújtás területén 654 idős ember biztonságát segítik, 638 fő rászoruló étkezését biztosítják. Áldozatos munkát végeznek a hajléktalanok nappali ellátásának területén. A Frim Jakab intézmény 30 sérült gyermek fejlesztését, jólétét segíti. Gondozóházunkban 102 bennlakó élvezi az ott dolgozók önzetlen gondoskodását. Külön szeretnék köszönetet mondani a szociális terület dolgozóinak az önkormányzat nyári kulturális program sorozatának megrendezésében és lebonyolításában végzett munkájáért. Köszönöm a burgonya – hagyma - alma utalványok kiosztásához nyújtott támogatásukat, amelynek eredményeként 25000 kerületi igényjogosult részesülhetett kedvezményes terményekben. Köszönöm a szenior sportversenyek, és a nemzetközi idősek olimpiájának lebonyolításában, a nyári gyermek táboroztatásban, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájában való aktív közreműködésüket! 

Az ünnepi beszéd elhangzását követően a polgármester elismerő címeket adott át.

 

 

2019. év Szociális Munkása címet Zagyi JuditSzociális Szolgáltató Központ szolgáltatásvezetője vehette át dr. Tóth József polgármestertől, két évtizeden át végzett lelkiismeretes, magas színvonalú munkája elismeréséül.

Katonáné Németh Rita, a Prevenciós Központ munkatársa tanácsosi címben részesültKerekes-Giay KrisztinaSzociális Szolgáltató Központ gondozónője, és  KovácsEdit, a Gondozóház szakembere munkatársi címet vehettek át. Parlagh Ágnes, a Prevenciós Központ munkatársa főtanácsosi-, SzépréthyBéláné, a Szociális Szolgáltató Központ gondozónője tanácsosi címben részesült.

 

 

Az elismerések átadását követően az önkormányzat ünnepi műsorral köszöntötte a szociális terület dolgozóit. A műsorban Oláh Gergő és zenészbarátai szórakoztatták a zsúfolásig megtelt színházterem közönségét.Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria