Farsang búcsúztató a Previben

Élményekben gazdag farsang búcsúztató rendezvénnyel adták át az emlékezésnek a vigasság idei havát a Prevenciós Központban: a program sokszínűségét fokozta, hogy a mulatsággal egy időben farsangi fánk készítésében vehettek részt a gyerekek a Previ Főző keretében, majd a Previ Stúdió zenés műsorával folytatódott, s ért véget a télbúcsúztató mulatság.

 

A meghirdetett időpontra szinte zsúfolásig megtelt a Previ Főző törzshelyének otthont adó terem: egymás kezéből vették ki a kilincset a különböző ötletes jelmezekbe öltözött farsangozók, de szép számmal érkeztek olyanok is, akik kifejezetten a farsangi fánk elkészítésének megtanulása kedvéért tettek eleget a meghívásnak. A recept tanulmányozását, és a gyakorlott szakemberek tanácsainak meghallgatását követően két csoportban készült el a szezonális sütemény alapanyaga, a könnyen szaggatható-alakítható tészta, hogy a folyamat utolsó állomásán, a zubogó olajban nyerje el végső formáját.

A tészta előállításával egyidejűleg fehér és barna csokoládétáblákat tördeltek a gyerekek egy-egy lábasba, ebből készült a fánk kétféle ízesítéséhez szükséges öntet. Mire elkészült a farsangi fánk első adagja, minden adott volt a kellemesen illatozó, porcukorral megszórt csemege élvezetéhez…

A sütemény elfogyasztását követően a jelenlévők a Previ Stúdióban folytatták a farsang búcsúztatását, ahol különböző társasjátékok, karaoke éneklés, és tánc tette teljessé a Previ 2023. évi farsangi programját.

Képeink a fánk elkészítésének teljes folyamatát mutatják be, néhány emlékezetes farsangi pillanattal. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria