Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Húsvétkor is vigyázzunk egymásra!2021.04.03

Ebben az esztendőben a megszokott vidám rendezvények nélkül múlt el a farsang, és a járvány híreire figyelve, védekező és megelőző intézkedések betartására és betartatására összpontosítva érkeztünk a húsvéti ünnepigis.

 

 

Az egészségügyi veszélyhelyzet szorításában szinte észrevétlenül telt el a nagyböjt, amelynek negyven napja a húsvéti ünnepkör része: a pünkösdvasárnapig tartó időszak a kereszténység legnagyobb ünnepe. A nagyböjt a húsvétot megelőző, úgynevezett nagyhéten ér véget, a húsvétot április 4-én vasárnap, és a rákövetkező napon,  húsvéthétfőnünnepeljük. 

Nagypéntek 2017-től munkaszüneti nap, így ebben az esztendőben a húsvét az egyetlen négynapos hosszú hétvége. A húsvéti ünnepkör pünkösdvasárnapig terjed, amikor a szentlélek kiáradását ünnepli a kereszténység, tehát idén május 24-én, hétfőig tart, amely szintén munkaszüneti nap. A világméretű járvány miatt ugyan nem volt lehetőségünk a megszokott farsangi bálok és más rendezvények megtartására.Az elszomorító halálozási mutatók miatt a húsvét is más lesz, mint amilyennek megszoktuk és szeretjük, de annak semmi akadálya nincs, hogy ünnepeinket szűk családi körben változatlanul megtartsuk. 

 

 

A legfontosabb, hogy szeretteink érezzék: lélekben velük vagyunk, gondolunk rájuk, még ha csak egy telefonhívás, vagy egy interneten lebonyolított kapcsolatfelvétel formájában is. A húsvéti ünnep alkalmából a Prevenciós Központ facebook oldalán Húsvéti Previ Kvíz játékot hirdetett, a felhívást ide kattintva lehet megnyitni, az ünnepi vonatkozású kérdésekre adott válaszokat április 6-ig várják a szervezők. Az első 15 beküldő meglepetésben részesül. Boldog húsvétot mindenkinek!

 

Képgaléria