Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Július
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lakóközösségi nap a Kárpát utcában2019.08.12

 

Augusztus 8-án csütörtökön a hatodik állomásához érkezett a 2019. évi Lakóközösségi Napok programsorozat: ezúttal a Kárpát utcai játszótérre várták a szervezők és a közreműködők a városrész kikapcsolódásra vágyó lakosságát.

 

 

Ahogy az idei, szeszélyes nyáron megszokhattuk már, ezúttal is tartani lehetett attól, hogy elveri az eső a rendezvény résztvevőit. A délután folyamán többször is esett néhány csepp, de mire bárki megijedhetett, vagy esernyőért nyúlt volna, már ismét kibújt a nap a felhők mögül.

A rendkívül gazdag kulturális program a megszokott és kedvelt közös bemelegítéssel kezdődött, öröm volt látni, hogy milyen sok szépkorú csatlakozott a Maár Györgyi által vezényelt, pattogó zenére végzett gyakorlatok ifjabb résztvevőihez. 

 

 

Változatlanul nagy népszerűségnek örvendtek a különféle ügyességi játékok, amelyek résztvevői sikeres próbálkozásaikat követően a Prevenciós Központ sátránál válogathattak a legkülönbözőbb ajándéktárgyak közül. Ezúttal is sok érdeklődő kereste fel a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt, a Vöröskereszt XIII. kerületi szervezete, a Nem Adom Fel Alapítvány és a SKULT XIII. standjait, amelyeknél választ kaphattak kérdéseikre, informálódhattak a kerület kulturális programjairól, és életvezetési-táplálkozási tanácsokat hallhattak az egészséges életmód szakembereitől.

 

 

Ez alkalommal már második alkalommal találkozhattak a Lakóközösségi Nap résztvevői a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, és a kerületi közterület-felügyelet új programsorozatával, amely Randevú a Biztonsággal címmel az egyéni és a közösségi biztonság növelésének módjairól, eszközeiről, módszereiről nyújtott jól hasznosítható ismereteket az érdeklődőknek. 

 

 

A programban közreműködő szakemberek elmondása szerint ezúttal is nagyon sok érdeklődő kereste fel a Randevú a Biztonsággal pavilonját, és több mint tíz olyan látogató is akadt, akik konkrét ügyben kértek segítséget és tanácsot részben személyes, részben pedig a tágabb közösséget is érintő észrevételeikre.

 

 

A program emlékezetes produkciója marad a Vakrepülés Színjátszó Egyesület énektriójának magas színvonalon előadott zenei egyvelege, és Giovannini Kornél bábművész főleg a kisebb gyermekeknek szóló, interaktív műsora. Nem feledkezhetünk meg Szernov Nikoletta jókedvet sugárzó, lendületes Zumba-csapatának előadásáról sem, amely ezúttal is sokakat csábított a színpadon bemutatott koreográfiához való spontán csatlakozásra.

 

 

A 6. Lakóközösségi Nap fergeteges rock and roll előadással zárult: a kerület szerte rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Pedrofon zenekar igazi utcabáli hangulatot teremtett, sokan táncra perdültek, mások pedig együtt énekelték az együttes tagjaival az elmúlt évtizedek felejthetetlen slágereit.

 

 

A Lakóközösségi Napok következő rendezvényére augusztus 29-én kerül majd sor a Gyöngyösi sétányon, ahová a megszokott időpontban, 15.00 órától várják az érdeklődőket.

Tekintse meg képgalériánkat!

 

 

Képgaléria