Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Január
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lakóközösségi Nap a Prevenciós Központban2020.08.31

Augusztus 27-én csütörtökön az önkormányzat Prevenciós Központja adott otthont a 2020. évi Lakóközösségi Napok című népszerű szabadidős program harmadik állomásának. A kellemes napsütésben megrendezett esemény sok látogatót vonzott az intézmény Tüzér utcai parkjába.

 

 

 

Elöljáróban érdemes megemlíteni, hogy a rendezvény szervezői, közreműködői és résztvevői egyaránt komolyan vették a pandémiás influenza elleni védekezést: a bejáratnál csak a kötelező kézfertőtlenítés, valamint a megfelelő távolságtartásra és a szájmaszk viselésére történő figyelmeztetés után lehetett belépni a Previ területére. A beléptetést végzők tapasztalatai szerint mindenki fegyelmezetten fogadta a különleges helyzet által megkövetelt szabályok ismertetését, és bár a továbbiakban nem mindenki viselte folyamatosan a szájmaszkot, a védekezésre és megelőzésre szolgáló eszköz ott volt mindenkinél.

 

 

 

A nagy hagyományokra visszatekintő, a kerület lakossága által különösen kedvelt kulturális program ezúttal is rengeteg látnivalóval, és kikapcsolódási lehetőséggel várta az érdeklődőket. A színpadon egymást váltó produkciók közül sikerét tekintve ismét kiemelkedett az 1998-ban létrehozott Vakrepülés Színjátszó Egyesület énektriójának produkciója, majd a Prevenciós Központ Zumba együttesének vérpezsdítő tánca, amit Csuka Mónika énekiskolájának bemutatója, végezetül pedig az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes vegyes karának fergeteges előadása követett.

 

 

 

Nagy forgalmat bonyolított a kerületi közterület-felügyelet és a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság szervezésében ezúttal is személyes találkozási lehetőséggel szolgáló Randevú a Biztonsággal programja. A rendvédelmi szervek sátrát felkereső kerületi lakosok a közrenddel és a közbiztonsággal kapcsolatos tapasztalataikat oszthatták meg a szakemberekkel, akik között megjelent Lányi Zsolt rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető is.

 

 

 

Az irónia és a nosztalgia jegyében állította össze pavilonjának látnivalóit a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület és a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete, amely ezúttal sok érdeklődőt vonzott. A legkisebbeket ugráló várral fogadták a rendezők, ami most is mindvégig a gyerekek figyelmének középpontjában állt. A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának Gondos Gazdi projektje két hatalmas doggal csalogatta az érdeklődőket, hogy aztán a program szakemberei felhívhassák a figyelmüket a felelős állattartás szabályaira, követelményeire, és választ adjanak kérdéseikre is.

 

 

 

A legkisebbek szórakoztatásáról ezúttal is számos közreműködő gondoskodott. Mindvégig nagy volt a gyermekek érdeklődése a különböző ügyességi játékok és kézműves foglalkozások iránt, és nagy sikert arattak a gyerekek és szüleik körében a különböző helyszíneken összegyűjtött bélyegzőlenyomatokkal elnyerhető ajándékok, amelyeket ezúttal is a Previ munkatársainál lehetett átvenni.

 

 

 

A mindvégig színes, és tartalmas program az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes magas színvonalú műsorával érte el végpontját, és az együttes tagjai által szervezett össztánccal zárult, amelynek keretében együtt rophatta a táncot öreg és fiatal, hogy aztán egy kellemes délután emlékével gazdagabban térhessen haza otthonának falai közé.

 

 

 

A Lakóközösségi Napok idei rendezvénysorozatának következő és egyben utolsó állomására a tervek szerint szeptember 10-én csütörtökön, a Gyöngyösi sétányon kerül majd sor.

Képeink a Prevenciós Központban megrendezett eseményen készültek: tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria