Maszk pályázat: átadták az elismeréseket

Mint emlékezetes, a minden várakozást felülmúlóan sikeres, a Prevenciós Központ által meghirdetett maszk pályázat díjainak átadására az eredmények kihirdetését követően, az egészségügyi veszélyhelyzet miatt nem volt lehetőség. Ezt pótolták most a szervezők a Prevenciós Központban június 9-én megrendezett, családias hangulatú eseményen.

A díjátadó ünnepségre érkezett alkotókat Kovács Katalin, a Prevenciós Központ Híd Család-, és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője köszöntötte, egyúttal méltatva a 245 beérkezett pályamű elkészítésében megnyilvánult kreativitást, a járvány legyőzésébe vetett remény megtestesülését. –Jó lenne, ha a következő tanév megkezdéséig végleg búcsút vehetnénk a járványtól, és a történtekre már csak az intézmény falain látható, a beérkezett pályaműveket ábrázoló maszkok látványa emlékeztetne mindannyiunkat. A kiállított képek azonban nem csak a pandémia keserves napjait fogják felidézni, hanem emléket állítanak a kerületben élő fiatal korosztályok alkotókedvének, a különböző korcsoportokhoz tartozó pályázók világképének, látásmódjának is. Kívánom, hogy a továbbiakban is sikerüljön megőrizni a beküldött alkotásokban  megnyilvánult pozitív szemléletet, és a pályaművek nagy részében tetten érhető humort – mondotta Kovács Katalin, aki végezetül gratulált a pályázat valamennyi résztvevőjének.

A zsűri egyik tagja, Blazsovszky Ákos színművész, a József Attila színház társulatának tagja köszöntőjében mindenek előtt kellemes meglepetésének adott hangot a maszk pályázattal kapcsolatban tapasztalt aktivitás, és az imponáló alkotókedv láttán. –A közhelyszerű, obligát mondat minden erőfeszítésem ellenére nem maradhat kimondás nélkül: a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt munkája során. Szívem szerint minden egyes beküldött pályaművet díjaztam volna, mert mindegyik őszinte erőfeszítésről, hatalmas közlési és kifejezési vágyról beszél. Természetesen voltak kedvenceim is a versenyző darabok között, de bátran elmondhatom, hogy szükség esetén bármelyik maszkot viselhetőnek és vállalhatónak tartanám.

A köszöntők elhangzását követően Blazsovszky Ákos és a pályázat szervezője Németh Borbála adták át a versenyben megjelölt két korosztály nyerteseinek a Prevenciós Központ oklevelét, és ajándékát, ismételten köszönetet mondva részvételükért, és pályaműveikért.

 

Képgaléria