Mindenki Karácsonya 2022

December 15-én, kétéves kényszerű kihagyás után ismét a karácsony közös megünneplésére hívta városrészünk lakosait a kerület önkormányzata. Az Angyalföldi Sportközpont udvarán különböző játékok, forró ital és elemózsia, a létesítmény bejáratánál szaloncukrot osztogató mikulások, a nagycsarnokban pedig dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédét követően hangulatos és igényes zenei produkció szórakoztatta az ünnepi sokadalmat.

 

Az eseményen megjelent kerületi polgárokat, akik között ott volt Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Csiga Gergely és dr. Puchner Gábor alpolgármesterek, az önkormányzat képviselő-testületének és bizottságainak több tagja, a kerületi civil szervezetek, gazdasági társaságok és az egyházak reprezentánsai, Radó Gábor, a polgármesteri hivatal főtanácsosa üdvözölte, majd a Colour Bells Senior Csengettyű Együttes karácsonyi örökzöldekből összeállított műsorát hallgatták meg az egybegyűltek. Ezt követően dr. Tóth József polgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.

Ünnepi beszédének bevezetőjében a polgármester emlékeztetett arra, hogy a mögöttünk álló időszakot, de napjainkat és a közeljövőnket is az egymást követő válságok kezelésének kényszere, és következményeik határozták meg. A pandémia, az egyre mélyülő gazdasági válság, és a Magyarországon különösen elszabadult infláció, majd az Oroszország által kirobbantott háború és a kibontakozó energiaszegénység nehéz helyzetbe hozta Európa országait, lakosságát, az önkormányzatokat  és a kerület lakosait is. A pandémia, és az arra való hivatkozással hozott kormányzati intézkedések többmilliárd forintot vettek ki az önkormányzat költségvetéséből, amit további, az energiaárak elszabadulásához köthető, mintegy hárommilliárd forintos, nem tervezett kiadás követett. Mindezek ellenére az önkormányzat nem hagyta magára a kerület lakosságát, hanem minden tőle telhetőt elkövetett azért, hogy enyhíthesse a legszegényebbek, legrászorultabbak gondjait.

A források csökkenésére a kerület vezetése a beruházások visszafogásával reagált, egyúttal pedig a jóléti és szociális kiadások növeléséről döntött. Bár napjainkra negyven százalékkal növekedett a szociális segélyért jelentkezők száma a  korábbi évekhez képest, mindenkinek igyekszünk segíteni, a bajban a városrész lakosai mellett állunk – mondotta dr. Tóth József polgármester, aki végezetül szeretetteljes, békés, boldog karácsonyt kívánt a kerület valamennyi polgárának. Az ünnepi beszédet követően Falusi Mariann és Sárik Péter triója adott ünnepi hangversenyt az Angyalföldi Sportközpont nagycsarnokát zsúfolásig megtöltő közönségnek, amely nagy tetszésnyilvánítással mondott köszönetet a produkcióért. A Mindenki Karácsonya 2022. évi programja Kállai Kis Ernő és zenekara műsorával ért véget.

 

 

Képgaléria