Mindenkit vár az aerobik edzés!

Régóta köztudott, hogy szerdánként 17.30 órai kezdettel Katus Attila hatszoros világ-, kétszeres Európa bajnok sportaerobik edző, szakoktató várja a mozgásra vágyó ifjabb és idősebb, a kerületünkben élő, és más kerületekből érkező sportbarátokat a Previ tornatermében, ahol alkalmanként a száz főt is megközelíti a közös edzés résztvevőinek száma.

A népszerű sportembertől a legutóbbi edzést megelőző percekben a következő kérdésre kértünk választ: vajon nem késtünk még le arról, hogy a közelgő strandszezonra formába hozzuk magunkat?

–A rendszeres testmozgás megkezdéséhez soha sincs késő – mondotta Katus Attila. –Az edzők között ismert az a mondás, hogy két év alatt bárkiből bármi lehet. De én azért óvatosságra intem az „úszóöveiktől”, a téli időszakban kialakult kisebb-nagyobb pocakjaiktól szabadulni igyekvőket, nagyon fontos a fokozatosság betartása. A legjobb tanács, amit adhatok, hogy a komoly elhatározást vasakarattal keresztül vitt edzésprogram kövesse. Ha egyszer eldöntöttük, hogy hozzákezdünk a rendszeres testedzéshez, akkor ne keressünk utóbb kibúvókat az edzéseken történő részvétel alól. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy alkalmanként ugyanolyan terhelésnek tegyük ki magunkat mint azok, akik már régóta rendszeresen látogatják az edzéseket. A terhelést fokozatosan kell növelni, időt adva a szervezetnek a megfelelő alkalmazkodáshoz. Úgy gondolom, hogy komolyan vett, rendszeres testmozgással két hónap alatt is nagyon szép eredményt lehet elérni –mondotta végezetül Katus Attila, majd a tornateremben megszólalt a vérpezsdítő zene, és kezdetét vette a nagy népszerűségnek örvendő, szerdai aerobik edzés.