Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Október
HKSzeCsPSzoV
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Pályázati felhívás-Jó gyakorlat a változáshoz2020.08.28

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzat Szociális Szolgáltató Központ és a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége „ Jó Gyakorlat  a Változáshoz” program  keretében JELIGÉS pályázatot  hirdet  a XIII. kerület lakossága számára három korcsoportban:

 

A/csoport : 15 – 25 év közötti lakosok

B/csoport  : 25 – 50  év  közötti lakosok

C/csoport :  50 év feletti lakosok

 

2020 év elején tömegeket elérő, hatalmas, új ismeretlen járvány érte el a világot, így Magyarországot is. A COVID-19 vírus természete, a terjedésének, a megfertőződések módjai, a megbetegedések kimenetele, a betegségnek leginkább kitett korcsoport, a gyógyítás lehetőségei, a vírus elleni hatásos védekezés – oltóanyag hiányában – gyakorlatilag ismeretlen.

A rengeteg bizonytalanság először megrémisztette az embereket! Később azonban gondolkozásra késztette a lakosságot. Miként, milyen módon keletkezett és okok miatt terjedt el ilyen széleskörűen, gyorsan a vírus járvány az emberi populációban.

A vírus megjelenése  - a szóba jöhető okokat nem részletezve – az eddigi életvitelünk átgondolását, átértékelését és változást jelentett.

 

Mit üzent a COVID- 19 járvány a ma élő embernek?

 

A pályázat célja: a járvány okozta szemlélet és gyakorlat változás megismerése, amelyek  gyökeres  fordulatot, változást  hoztak az egyén életében.

 

A pályázat feltételei:

A változás leírása max. 2 géppel, vagy kézzel írt  A4 méretű lapontörténhet két példányban. A pályázati anyagot egy JELIGÉS nagy borítékba kell helyezni, megjelölve a „Jó Gyakorlat a Változáshoz” program címet és az A,B, C korcsoport jelet.  Csatolni kell a nagy borítékhoz egy kis, leragasztott ugyancsak ,JELIGÉS borítékot is, amely a pályázó nevét, korát és lakcímét tartalmazz. A kis boríték felbontására csak az összes pályázat értékelése után kerül sor!

 

A pályázat leadásának helye: Budapest Főváros XIII. Kerület Szociális Szolgáltató Központ  címe: 1131 Bp. Jász u. 130. Véghné Reményi Mária névre

 

A pályázat leadásának határideje2020. szeptember 21.

 

A pályázatokat egy 3 tagú bizottság értékeli korcsoportonként.  Az Értékelő Bizottságban részt vesz a kerületi idősügyi referens, a NYUBUSZ és a Magyar Környezetvédelmi Egyesület felkértképviselője. A Bizottság javaslatot tesz minden korcsoportban egy pályázat díjazására

 

Valamennyi pályázatban résztvevő ELISMERŐ OKLEVÉL-ben és 5.000,- forint értékű utalványban részesül.

 

A díjak átadására ünnepélyes körülmények között 2020 novemberben kerül sor.

                                                                                        Véghné Reményi Mária

Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége elnök