Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Július
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Randevú a Lakóközösségi napon2019.07.22

A Lakóközösségi Napok sorozatának július 18-iki állomása, amelynek megrendezésére a Gyermek téren került sor, a korábbiakhoz képest egy új programmal bővült: itt mutatkozott be a BRFK és a kerületi rendőrkapitányság új bűnmegelőzési kezdeményezése, amely az önkormányzat által meghirdetett közbiztonsági pályázat egyik nyertes projektjeként valósulhatott meg, az önkormányzat anyagi támogatásával.

 

 

A kerület más-más városrészeiben megrendezett Lakóközösségi Nap ezúttal is nagyon népszerűnek bizonyult. A Gyermek tér fáinak lombsátra alatt családias, kellemes hangulatban teltek a délutáni órák, és ezúttal sem lehetett panasz az időjárásra. A poétikusan csobogó szökőkút magasba szökő vízsugarai, a virágillatú szellő és a zavartalan napsütés a szabadba csábította a környék lakosait, akiket egyetlen pillanatra sem fenyegetett az unalom réme.

A rendezvény a korábbiaknak megfelelően ezúttal is Maár Györgyi össztáncával kezdődött, majd Giovannini Kornél bábművész jókedvű műsorával folytatódott. 

 

 

A gyepszőnyegen felállított sátrakban most is ott voltak a különböző kerületi civil szervezetek, a Nemzetközi Vöröskereszt, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., a Prevenciós Központ és a Gondos Gazdi program szakemberei és közreműködői, és nagy érdeklődés övezte a bevezetőben említett, a kerületi rendőrkapitányság és a közterület-felügyelet sátránál elindított Randevú a Biztonsággal című bűnmegelőzési projekt első, nyitó rendezvényét is. 

 

 

A program keretében az érdeklődő kerületi lakosok a rendőrség és a kerületi rendészeti szervezetek szakembereivel oszthatták meg a lakókörnyezetük közrendjével, közbiztonságával kapcsolatos személyes tapasztalataikat, javaslatokat fogalmazhattak meg, és választ kaphattak a tárgykörre vonatkozó kérdéseikre. 

 

 

A vállalkozóbb kedvűek tesztlapok kitöltésével ellenőrizhették a hatályos jogszabályokra vonatkozó ismereteiket, az áldozattá válás elkerülését célzó módszerek ismeretét. Mint megtudtuk, a programban közreműködő rendészeti szakembereket tizenhét állampolgár tüntette ki a bizalmával, az általuk felvetett kérdések között szép számmal akadtak a tágabb közösség érdeklődésére is számot tartó, és a személyes biztonságot érintő felvetések is. Volt, aki az újabb gyalogátkelőhelyek létesítésével kapcsolatos eljárás rendje iránt érdeklődött, de olyan Pajtás utcai lakos is megfordult a sátornál, akit az a kérdés foglalkoztatott, hogy nyaralása alatt kinek adhatja át lakásának kulcsait? A kezdeti tapasztalatok egyértelműen arra utalnak, hogy a Randevú a Biztonsággal a sikeres helyi programok számát gyarapítja majd.

 

 

Nem mehetünk el szó nélkül a Vakrepülés Színjátszó Egyesület három főből álló énekegyüttesének produkciója mellett sem. A közkedvelt együttes népszerű slágerekből összeállított, és nagy átéléssel előadott produkciója ezúttal is méltán aratott elismerést a színpad előtt helyet foglaló közönségtől. 

 

 

Természetesen a gyermekek körében a legnagyobb sikert most is az arcfestés, a csillámtetoválás, a légvár, és a hatalmas termetű, de jámbor természetű dán dogokat felvonultató Gondos Gazdi program bemutatója aratta. A felnőtt közönség közben a Szernov Nikoletta által vezetett csapat zumba - bemutatójának, majd a Holdvilág Kamara Színház zenés produkciójának tapsolhatott. 

 

 

Mint a rendezvénysorozat más állomásain, ezúttal is megjelent a rendezvényen dr. Tóth József polgármester, HolopnéSchramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármester, számos képviselő-testületi tag, valamint ott voltak az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársaik is, akik szívesen váltottak szót a hozzájuk forduló kerületi lakosokkal.

 

 

A következő Lakóközösségi Napra augusztus 8-án a Kárpátutcai játszótér környezetében kerül majd sor. Tekintse meg képgalériánkat!

 

 

Képgaléria