Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Sikeres ruhabörze a Previben2021.03.08

Az elmúlt év tavaszán bekövetkezett világméretű Covid járvány következtében 2020-ban nem volt lehetőség a korábban megszokott, és tavaly is nagyon várt programok egy részének megrendezésére a Prevenciós Központban – az egészségügyi veszélyhelyzet áldozatául esett a hagyományos ruhabörze is. Az idén azonban a szervezők számos elővigyázatossági intézkedés alkalmazásával lehetőséget találtak a börze megrendezésére.

 

 

 

–A program meghirdetését követően az érdeklődők száma messze meghaladta a várakozásainkat – mondotta a ruhabörze szervezője, Szedmák Eszter. –Ezért az eredetileg március első két napjára tervezett ruhabörzét megtoldottuk egy harmadik nappal. A járvány sajátos szabályok bevezetését tette szükségessé. Mindenek előtt csak azokat fogadtuk, akik részvételi szándékukat korábban telefonon jelezték, és így regisztráltak a börzére.

 

 

 

Minden jelentkező konkrét időpontot kapott, amikor másodmagával válogathatott a kihelyezett ruhaneműkből, cipőkből, könyvekből és gyermekjátékokból. Az érkezők csak előzetes hőmérőzést és kézfertőtlenítést követően, szabályosan viselt maszkban, a lakcímkártyájuk felmutatását követően léphettek be a börze területére, és a válogatásra meghatározott időtartam, fél óra lejártát követően el kellett hagyniuk azt. Tapasztalataink alapján elmondható, hogy a börze látogatói elégedettek voltak a program által biztosított lehetőséggel, és mindenki egyetértett a biztonsági szabályokkal is.

 

 

 

A három nap alatt több mint ötven regisztrált látogató kereste fel a Previ éttermében berendezett, rendkívül gazdag kínálatot felvonultató ruhabörzét, és az elhangzott vélemények szerint mindenki megtalálta azokat a ruházati cikkeket, gyermekjátékokat és könyveket, amelyekre a családjának szüksége volt.

 

 

 

A rendezvényen azokat a holmikat kínáltuk fel a kerület lakóinak, amelyeket még a pandémiát megelőzően gyűjtöttünk össze a Prevenciós Központban. A Covid járvány megjelenése óta ugyanis – más szociális és segélyszervezetekhez hasonlóan – mi sem fogadunk tárgyi adományokat.

A sikeres ruhabörze tapasztalatait értékelve a szervezők nem zárták ki a lehetőségét a program ismételt megrendezésének, amelynek időpontjáról és részvételi szabályairól a kerület lakóit időben tájékoztatni fogják.

 

Képgaléria