Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2021. Január
HKSzeCsPSzoV
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szabadban a Previ Stúdió2020.10.12

Mint korábban beszámoltunk róla, a világjárvány miatt bevezetett veszélyhelyzet arra ösztönözte a népszerű Pevi Stúdió vezetőjét Pál Attilát és munkatársait, hogy a nyári vakáció ideje alatt új működési formát és feladatokat dolgozzanak ki a stúdió számára. A „Nem vagy egyedül!” című projektről bővebben ide kattintva olvashatnak látogatóink. A tanév megkezdése, és a járvány második hullámának időszaka további újítást eredményezett a stúdió életében.

 

-A járványveszély első hullámának lehajló ágában vezettük be azt az újítást, hogy a stúdió műsorát nem a négy fal közül, hanem a Prevenciós Központ kertjében, a szabad ég alá kitelepült technikai eszközökkel szerkesztettük, az érdeklődő fiatalok személyes közreműködését is lehetővé téve a jelenlétre és a megszólalásra. Az elővigyázatossági rendszabályok, mint a maszk viselése, a gyakori kézfertőtlenítés és a megfelelő távolságtartás elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megelőzhessük a nem kívánatos következményeket: a nyári időszakot rendkívüli esemény nélkül sikerült végigdolgoznunk, a hallgatóinktól és a műsorokban részt vett fiataloktól érkezett visszajelzések szerint egyértelműen sikeresnek tekinthetjük a „Nem vagy egyedül, hívd a Previ Stúdiót!” című projektünket – mondotta Pál Attila stúdióvezető.

 

-A Covid 19 járvány második hullámának kibontakozása fokozottabb elővigyázatossági intézkedéseket tett szükségessé. Felmerült, hogy teljesen megszüntetjük külső közreműködők bevonását a műsorszerkesztésbe, azonban ezt az ötletet végül elvetettük. Azt a megoldást választottuk, hogy a jelentkező fiatalok közül kisorsoljuk azokat a gyerekeket, akik a korábbiaknál lényegesen kisebb számban, de beléphetnek a Previ Stúdió szabad ég alá telepített stúdiójába. A kellemes, nyárias időjárás mindeddig kedvezett az új szisztémának, azonban abban az esetben, ha beköszönt a hideg, csapadékos idő, és beszorulunk a négy fal közé, ennek véget kell majd vetnünk. Ismeretes, hogy a Prevenciós Központ a járványveszély miatt felfüggesztette nagy nyilvánosságnak örvendő, az intézmény központjában megtartani tervezett programjait, és szakirányú feladatainkat a személyes érintkezések minimálisra csökkentésével látjuk el. Munkatársaimmal változatlanul rendszeresen járjuk a kerület közterületeit, a fiatalok által leginkább kedvelt találkozó helyeket, valamennyien elérhetőek vagyunk telefonon és a digitális térben is. A jelenlegi helyzetben azonban ez a maximum, ameddig az egészségügyi kockázatok veszélyének növelése nélkül elmehetünk – mondotta végezetül Pál Attila, a Previ Stúdió vezetője.

 

 

Képgaléria