Szent Mihály Napi Búcsú

Szeptember 25-én vasárnap már a kora reggeli óráktól vidám zsivajtól volt hangos az önkormányzat által szervezett 2022. évi szabadtéri közösségi rendezvények utolsó programjának, a hagyományos Szent Mihály Napi Búcsúnak a helyszíne. A két éves kényszerű szünet után megrendezett eseményre ezúttal is az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia közreműködésével, a szépen felújított templomot övező parkban került sor.

 

Bár a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület fúvószenekarának műsorával délelőtt fél tízkor vette kezdetét a rendkívül gazdag program, a nagy hagyományokra visszatekintő lecsófőző verseny csapatai már kevéssel pirkadat után nekiláttak versenyművük elkészítéséhez.

Talán nem bánják honlapunk látogatói, hogy most egy kicsit előreszaladunk az időben, egészen a 13.00 órakor lezajlott eredményhirdetésig. E szerint a csapatok versenyében a XIII. Kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat együttesének vargányás különlegessége nyerte el a 2022. év Legjobb Angyalföldi Lecsója címet. Második helyen a Séfek Csapata, a harmadikon pedig a Csiga Csapat végzett. A búcsú teljes programját lehetetlen lenne felsorolni, hiszen a vidámparki mulatságoktól a kulináris élvezeteken át a változatos színpadi produkciókig ezernyi látni, kipróbálni és kóstolni való különlegesség várta a kerület lakosságát és vendégeit, közöttük a szintén nagy hagyományra visszatekintő nemzetközi önkéntes tűzoltó versenyig.

A rendezők és a látogatók nagy szomorúságára a meghirdetett programok egy kisebb része a mind jobban eleredő, szűnni nem akaró eső következtében elmaradt. A bőséges csapadék miatt délután fél hat körül mindenki csomagolásra kényszerült, de így is egy emlékezetes program emlékével gazdagabban térhettek haza mindazok, akik elfogadták az önkormányzat és a Szent Mihály Plébánia meghívását a 2022. évi Szent Mihály Napi búcsúra.

Képeink a nap emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria