Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szociális intézménye
Akadálymentes változat

Keresés

2020. Augusztus
HKSzeCsPSzoV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Vakáció a Previ Táborban!2020.06.30

Június 15-én nyitotta meg kapuit a Prevenciós Központ nagy népszerűségnek örvendő  nyári tábora, amely egyhetes turnusaival egészen a szeptemberi tanévkezdésig várja a vakációzó kerületi gyermekeket, akiknek szülei a családsegítőknél, az esetgondnokoknál, illetve a Prevenciós Központban jelentkezhetnek a táboroztatásra.

 

 

 

A pandémia miatt elrendelt, a közelmúltban feloldott veszélyhelyzet miatt ebben az esztendőben a tábor szervezői a megszokott szabályokhoz és táborrendhez képest számos módosításra kényszerültek: erről kértünk tájékoztatást Németh Borbála táborvezetőtől.

 

 

 

-Az első, és talán a legfontosabb új szabály a környezet rendszeres fertőtlenítésére, és a személyes megelőzés hangsúlyozására, érvényesítésére vonatkozik. Az érkező gyerekeket még az intézménybe történő belépés előtt kézfertőtlenítő várja, amelynek használata a nap során, alapos kézmosás mellett minden étkezést megelőzően kötelező. A gyermekeket ellátjuk maszkkal is, amelynek viselése a programhoz igazodik. Szintén a megelőzést szolgálja, hogy az elmúlt években megszokott, turnusonként 25 fős csoportok létszámát csökkentettük, idén 15 gyermeket fogadunk egy-egy turnusban. Egy gyermek a vakáció ideje alatt maximum két alkalommal vehet részt a térítésmentes táborozásban, hogy lehetőség szerint azért minél többen igénybe vehessék ezt az önkormányzati szolgáltatást.

 

 

 

Leszállítottuk a táborozók felső korhatárát is. Míg korábban a 8-14 éves gyerekek jelentkezhettek a Previ Táborba, ebben az esztendőben 12 évesnél idősebb gyermekeket nem tudunk fogadni. Újdonság az is, hogy minden turnus tematizált programmal várja a vakációzókat: a boldogság hetével kezdtünk, lesz divathét, rendvédelmi hét, művészeti hét, kézműves, sport, ének-zene, és más programok váltják egymást.

 

 

 

Látogatást tervezünk a kerületi rendőrkapitányságon és a tűzoltóságnál, de az elmúlt évektől eltérően az idei nyáron nem megyünk strandra, és csak olyan kirándulásokat szervezünk, amelyekhez nincs szükség tömegközlekedés igénybe vételére: minden programra gyalogszerrel megyünk. Legtávolabbi uticélunk a Fővárosi Állat és Növénykert, ahová több turnussal ellátogatunk majd.

 

 

 

A szórakoztató és készségfejlesztő foglalkozások mellett a táborozókat reggeli, uzsonna, és meleg ebéd várja a Prevenciós Központban. Biztos vagyok abban, hogy minden gyerek jól érzi majd magát a Previ Táborban: munkatársaimmal mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az idei vakáció is izgalmas élményekkel, és kellemes emlékekkel ajándékozza meg a nálunk táborozó diákokat – mondotta Németh Borbála táborvezető.

 

 

További képeinket a Facebook oldalunkon tekinthetik meg.

 

Képgaléria