Csipet-csapat Bölcsőde

A Csipet-Csapat Bölcsőde a Béke tér és egy óvoda szomszédságában található a Hajdú utcában. A 32-es, 105-os és a 120-as autóbusszal, valamint a 14-es villamossal jól megközelíthető. A Bölcsőde 2011 októberében teljes felújítás után nyitotta meg ismét kapuit. Jelenleg 140 kisgyermek fogadására alkalmas, 20 hetes kortól - 3 éves korig fogadják gyermekeket.

A földszintes épület 5 egységében, 10 jól felszerelt csoportszoba található. A bölcsődébe biztonságos, kódolt beléptetőrendszeren át lehet bejutni. A babakocsik, illetve a gyermekek által kedvelt futóbiciklik, az előtérben jól elhelyezhetők az erre a célra kijelölt helyiségben. Minden gondozási egységhez saját átadórész tartozik. Valamennyi szobában, korosztálynak megfelelő, korszerű, modern berendezési tárgyak, játékeszközök állnak a gyermekek rendelkezésére.

Fontos szakmai szempontnak tartják, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek a szabad levegőn. Minden csoportszoba közvetlenül kapcsolódik a játszóudvarhoz, mely az utcazajtól védett, zárt területen helyezkedik el. Az udvar jól felszerelt, elegendő térrel rendelkező zöld terület, ahol a szabad levegőn történő játék és mozgás örömét, egész évben élvezhetik a gyerekek az árnyékot adó fák között. Rossz idő esetén a tágas, 44 nm-es tornaszobát vehetik birtokba, mely egyik fala Himalája kristály só téglából kirakott sófalból áll, amin sóoldat párologtatás is lehetséges. Az itt eltöltött idő alatt, a gyerekek kedvükre ugrándozhatnak, játszhatnak a különböző nagymozgásos játékeszközökkel, miközben a só erősíti az immunrendszerüket, támogatja a szervezet öngyógyító képességeit, stresszoldó hatással bír, enyhíti a megfázás, az allergia, és a különböző légúti betegségek tüneteit.

 

A bölcsőde minőségi – és környezetirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet minden évben megújítanak. A napi 4 x-i étkezést a korosztály ellátásában is jártas, külső szolgáltató biztosítja a vonatkozó rendelkezések alapján. Igény esetén, diétás étkezést is tudnak a bölcsődében biztosítani a gyermekek számára, melyhez szakorvosi igazolás szükséges.

A Csipet-Csapat Bölcsőde dolgozói szeretettel várják a XIII. kerületben élő családok gyermekeit egy kellemes, minden igényt kielégítő intézményben.