Hancúrház Bölcsőde

A bölcsőde a Rákos-patak közelében, a Futár tagóvoda és az Eötvös Általános Iskola mellett helyezkedik el a Jász utcában. Könnyen megközelíthető a 20 E illetve a 30-as autóbusszal, valamint a 14-es villamossal. A gyermekeket a bölcsődében 20 hetes kortól 3 éves korig fogadják. A bölcsőde férőhelyszáma 84 fő.

A földszintes épület 3 egységében, 6 csoportszobájában, csoportonként 2-2 szakképzett kisgyermeknevelővel és szakképzett bölcsődei dajkával fogadják a gyermekeket. A csoportszobák elhelyezkedése, nagysága és kialakítása, a kisgyermekek igényeinek megfelelő. Minden csoportszobának közvetlen kapcsolódása van a védett játszókerthez.

A gyermekek a nap nagy részét, a szabadlevegőn töltik. Ennek helyszíne a 2018-ban teljeskörűen felújított öntött gumiburkolattal és zöld területekkel ellátott játszóudvar, amin egy kacskaringós bicikliút vezet a gyermekek számára. A felújítás során minden csoport részére párakapus zuhanyzó került kialakításra, valamint megújult minden homokozó. A gyerekek mozgásfejlődéséhez speciális, a korosztályuknak megfelelő játszóeszközök szolgálnak nem csak az udvaron, hanem az épületben található korszerű nagyméretű tornaszobában is.  Így a gyermekek mozgásigényének kielégítése, rossz idő esetén is megvalósítható.

Egészségük védelmét szolgálja még a bölcsődében található Somadrin-oldatos, sótéglás sószoba is, amelynek használata térítésmentes. A gyermekek, a kisgyermeknevelők kíséretében látogatják a helyiséget, ahol különböző játékos alkotó tevékenységben vesznek részt. A sószoba kifejezetten jó hatással van a légzőszervekre, hatásos lehet a hörghurut, az asztma, a krupp és a nátha esetében is.

A bölcsőde kisgyermeknevelő közössége, fontosnak tartja a zenei hagyományok megőrzését is, ezért rendszeresen énekelnek, hallgatnak nép- és gyermekdalokat. A gyermekek számára biztosítják a hangszeres zenehallgatást is, hiszen több kisgyermeknevelő furulyázik is.

A bölcsőde minőségi- és környezetirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet minden évben megújítanak. A napi 4x-i étkezést külső beszállító biztosítja a vonatkozó rendelkezések alapján. Igény esetén diétás étkezést is tudnak a bölcsődében biztosítani, amelyhez szakorvosi igazolás szükséges.

A Hancúrház Bölcsőde dolgozói, szeretettel várják a XIII. kerületben élő családok gyermekeit egy kellemes, minden igényt kielégítő intézményben.