Igazgyöngy Bölcsőde

Az Igazgyöngy Bölcsőde Angyalföldön, a Gyöngyösi sétányon található parkos, rendezett környezetben. Az intézmény a 105-ös busszal, és az M3-as metróval, könnyen elérhető.

 

A bölcsőde és a játszóudvara 2018/2019 évben teljes felújításon esett át. Megváltozott az épület homlokzata, korszerűbb, modernebb felszereltséggel bővült az intézmény. Így minden igényt kielégítve várja a 140 fős létesítmény 5 gondozási egységben, 10 csoportszobával a bölcsődés korú gyermekeket 20 hetes kortól - 3 éves korig.  

 

A gondozási egységek, a kellemes színek harmonizálásával fejlesztik a kisgyermekek vizuális világát. A csoportszobák a kisgyermekek életkorának, szakmai és pedagógiai szempontok figyelembevételével biztosítják a nyugodt, derűs légkört a hétköznapokban. A csoportszobák közvetlenül kapcsolódnak a játszókerthez, mely fontos szerepet tölt be a gyermekek életében. A játszóudvaron a különböző fa játékok, homokozók, zuhanyzók és egy mezítlábas érzékelő ösvény várja a gyermekeket, ami a különböző felületeken való járásnak köszönhetően, javítja a gyermekek egyensúlyérzékelését, hatással van a testtartásukra és segíti lábboltozatuk kialakulását.

Az Igazgyöngy Bölcsőde kisgyermeknevelői, a gyermekek gondozása/nevelése során,  fontosnak tartják, a családi légkör megteremtését.  Különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden gyermek és szülő jól érezze magát közösségükben. Szem előtt tartják a barátságos derűs légkört, egyéni bánásmódot, állandóságot, és a rendszeresség elvének megvalósítását.

 

A napi 4x-i étkezést a korosztály ellátásában is jártas, külső szolgáltató biztosítja. Igény esetén diétás étkezést is tudnak a bölcsődében biztosítani a gyermekek számára, melyhez szakorvosi igazolás szükséges.

 

A bölcsődei munkát szakképzett kisgyermeknevelők segítik, akik közül többen főiskolai végzettséggel rendelkeznek. A bölcsődei nevelés, gondozás, színvonalas ellátásához, nélkülözhetetlen a bölcsődei dajkák, és a kisegítők lelkiismeretes munkája.  Az Igazgyöngy bölcsőde gyakorlati helyet biztosít, az ELTE főiskola és az OKJ-s képzésekről érkező leendő kisgyermeknevelők számára.

 

Az Igazgyöngy Bölcsőde dolgozói szeretettel várják a XIII. kerületben élő családok gyermekeit egy kellemes, minden igényt kielégítő intézményben.