Minimanó Bölcsőde

A Minimanó Bölcsőde a Vizafogó kerületrész szélén a Visegrádi közben helyezkedik el. A Dózsa György úti metró megálló felől könnyen megközelíthető. Az 56 fős létesítmény a bölcsődéskorú gyermekeket 20 hetes kortól - 3 éves korig várja.  

 

A bölcsőde 2010-ben épült. Egy épületben helyezkedik el az Ákombákom tagóvodával, de külön intézményként működik. A bölcsőde kétszintes. Az alsó szinten a mélygarázs, tálaló konyha, kiszolgáló helységek kerültek kialakításra. A földszinten találhatók a csoportszobák és a tornaterem. A tornateremben különböző speciális eszközökkel lehetőség van a nagymozgás fejlesztésére.

A bölcsőde 2 gondozási egységben 4 csoportban fogadja a kisgyermekeket. A csoportszobák elhelyezkedése és nagysága, valamint a hozzátartozó helyiségek megfelelnek az elvárásoknak és a kisgyermekek igényeinek. Minden csoportszoba közvetlenül kapcsolódik a játszókerthez így a gyermekek több időt játszhatnak a szabad levegőn.

 

A bölcsődében „Zöld Bölcsőde” program működik, melynek keretében kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekek környezettudatos nevelésére is.

 

A bölcsőde minőségi – és környezetirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet minden évben megújítanak. A napi 4x-i étkezést a korosztály ellátásában is jártas, külső szolgáltató biztosítja a vonatkozó rendelkezések alapján. Igény esetén, diétás étkezést is tudnak a bölcsődében biztosítani a gyermekek számára, melyhez szakorvosi igazolás szükséges.

 

A Minimanó Bölcsőde dolgozói szeretettel várják a XIII. kerületben élő családok gyermekeit egy kellemes, minden igényt kielégítő intézménybe.