Szivárvány Bölcsőde

A Szivárvány bölcsőde, a XIII. kerület újlipótvárosi részén, a Gogol u. 32 szám alatt helyezkedik el, egy földszintes épületben, szomszédságában egy óvodával. A metró közelsége és az arra járó buszok biztosítják a bölcsőde jó megközelítését.

 

A bölcsődébe biztonságos, kódolt beléptetőajtón keresztül lehet bejutni. A babakocsik, illetve a gyermekek számára kedvelt futóbiciklik az előtérben könnyen elhelyezhetők, egy erre a célra kialakított helyiségben. Az intézményt a fenntartó önkormányzat 2020-ban felújította, így a gyermekeket a tavalyi év novemberétől, egy teljesen új bölcsődében tudják fogadni, amely energiatakarékossági és környezethatékonysági szempontból is megfelel a mai kor igényeinek. A teljes körű felújítás során, egy fejlesztő szoba és egy sószoba is kialakításra került, mely a gyermekek készségfejlesztésében, illetve a megelőzésben játszik fontos szerepet.  

 

A hasonló korú gyermekek fogadását, a csoportszobákban biztosítják. Csoportonként 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő teremti meg a családias, nyugodt légkört, ahol a gyermekek önfeledten játszhatnak és nyugodtan pihenhetnek. A bölcsőde minőség- és környezetirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet minden évben megújítanak. A napi 4 x étkezést a korosztály ellátásában jártas, külső szolgáltató biztosítja, a vonatkozó rendelkezések alapján. Igény esetén, diétás étkezést is tudnak biztosítani a gyermekek számára, melyhez orvosi, illetve szakorvosi igazolás szükséges. A bölcsőde dolgozói számára kiemelt feladat a szülők bevonása a bölcsőde életébe, ami a gyermekek beszoktatásától az óvodába jelentkezésükig tart.

 

A Szivárvány bölcsőde egy modern, minden igényt kielégítő intézmény, ahol kiválóan képzett szakemberek várják nagy szeretettel a XIII. kerületben élő családok gyermekeit.