„A pizzától a gulyáslevesig, fagylalttól a Dobos tortáig.” Alapfokú főzőtábor kiskuktáknak

TÁJÉKOZTATÓ

„A pizzától a gulyáslevesig, fagylalttól a Dobos tortáig.”

Alapfokú főzőtábor kiskuktáknak

 

A tábor a Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola kezdeményezéseként kerül megrendezésre a nyári szünetben, 5 napos turnusokban. Célunk, hogy programunkkal felkeltsük a pályaválasztás előtt álló általános iskolás gyermekek érdeklődését az iskolánkban oktatott mesterségek, elsősorban a szakács és cukrász szakmák iránt, ugyanakkor lehetőséget biztosítsunk a szabadidő tartalmas eltöltésére is. Tematikánk szerint a gyerekek – gyakorlati foglalkozások keretében – bepillantást nyerhetnek a főzés és a cukrászkodás rejtelmeibe, elkészíthetik kedvenc ételeiket, desszertjeiket. Ellátogatunk a piacra, ahol testközelből ismerkedhetnek meg a főzéshez használt alapanyagokkal. A délutáni szabadidőben pedig változatos programokkal, kézműves foglalkozással, 3D nyomtatással, játékos vetélkedőkkel, sporttal és mozgásos játékokkal várjuk a táborozókat.

 A XIII. Kerületi Önkormányzat a kerületi lakos diákoknak támogatást biztosít!

 

Kedvcsináló videó: https://youtu.be/ZqxKT29uRWk

TÁBOR JELLEGE

Napközis tábor, hétfőtől – péntekig, 08:00-16:30-ig.

 

HELYE

Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

1134 Budapest, Angyalföldi út 11.

 

TERVEZETT IDŐPONT

2023. június 26-30.

2023. július 03-07.

2023. augusztus 21-25.

 

RÉSZTVEVŐK

10. életévet betöltött általános iskolások - elsősorban 6 -7. osztályos tanulók – jelentkezését várjuk.

 

ELLÁTÁS

Reggeli, ebéd, uzsonna

 

A tábor első napján érkezéskor a helyszínen regisztráljuk a táborozó gyerekeket. A regisztráció során az - adatok ismételt egyeztetése mellett - szülői nyilatkozat kitöltése szükséges, melyben a szülő nyilatkozik gyermeke egészségi állapotáról, valamint allergia, étkezéssel kapcsolatos érzékenység, állandó gyógyszerek alkalmazásáról.

 

Szükséges dokumentáció:

  • TAJ szám
  • szülői egészségügyi nyilatkozat (a helyszíni regisztráció során kell kitölteni)
  • a diákigazolvány száma
  • jelentkezési lap

 

 

MUNKARUHA

 

A foglalkozásokhoz feltétlenül szükséges egyfajta munkaruházat, amelybe reggel, a foglalkozás előtt kötelező átöltözni:

  • zárt cipő (olyan, ami nem csúszik)
  • hosszú nadrág
  • fehér pólót, kötényt és szakácssapkát biztosítunk.

 

HETI PROGRAMTERV:

 

Időpont

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

08:00-08:45

Érkezés, Reggeli közös elkészítése, reggeli

Érkezés, Reggeli közös elkészítése, reggeli

Érkezés, Reggeli közös elkészítése, reggeli

Érkezés, Reggeli közös elkészítése, reggeli

Érkezés, Reggeli közös elkészítése, reggeli

09:00-10.00

Ismerkedés, csapatépítő játékok

Foglalkozás a tankonyhán:

Gyümölcsleves,

Rántott csirkemell,

rizi-bizi,

fagylalt készítése

Foglalkozás a tankonyhán:

Paradicsomleves,

szilvásgombóc elkészítése,

marcipán feldolgozása

Foglalkozás a tankonyhán:

Bolognai spagetti,

Dobos torta készítése

Foglalkozás a tankonyhán:

főzőverseny:

gulyásleves (bográcsozás)

Palacsintasütés

10:00-12:30

Foglalkozás a tankonyhán: Pizzatészta elkészítése, feltétek, sütés,

gyümölcssaláta

készítése

12:30 -13:00

13:00 -13:30

Ebéd

Pihenő

Ebéd

Pihenő

Ebéd

Pihenő

Ebéd

Pihenő

Ebéd

Pihenő

13:30-16:00

Látogatás a Lehel Csarnokban, ismerkedés a főzés alapanyagaival, visszaérkezés után vetélkedő a szerzett ismeretekről, Kahooth alkalmazással

Sport, játékos, mozgásos vetélkedők a tornacsarnokban és az udvaron

Kézműves foglalkozás, agyagozás, vagy tűzzománcozás

Kreatív tervezés, digitális  alkotás,

3D nyomtatás

„Csoportposzter”

Mi volt a legjobb a héten…?

Záródélután vidám táncos játékokkal (just dance party)

16:00-16:30

Uzsonna, nap zárása

 

Uzsonna, nap zárása

Uzsonna, nap zárása

Uzsonna, nap zárása

Uzsonna, nap zárása

 

 

 

Budapest, 2023. március 29.

 

 

                        Straub Zsolt                                                                       Juhász Zoltán

                        szakmai igazgatóhelyettes                                                 igazgató

                        táborszervező                                                                     kuratórium elnöke

 

 

 

Fájlok

Főző-sütő napközis tábor a Dobosban.pptx (12010 KB)
Letöltés