Azok a szép napok..!

Bár a húsvét az iskolai szünettel együtt már a múlté, egészen biztosan emlékezetes marad a résztvevők számára a Prevenciós Központban április 5. és 11. között, a tavaszi szünet tartalmasabbá és változatosabbá tétele érdekében megrendezett programsorozat, amelynek kínálatában mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát.

 

A szünidei programok sorozata április 5-én szerdán, a Previ Főző keretében megrendezett Húsvétváró főzőklubbal kezdődött, ahol a Previ munkatársainak szakavatott segítségével sonkatekercset készítettek a gyerekek zöldséges muffinnal. A csapat útja a tűzhely mellől egyenesen a Previ Stúdióba vezetett. A csocsó mellett digitális foci és autóverseny, rock zenekari hangszeres játék, és még ki tudná felsorolni, hogy mi minden várta a jókedvű vakációzókat.

A tavaszi szünidei program következő állomása április 6-án várta a közös kikapcsolódások kedvelőit. A Previ nagycsarnokában ének és tánc, szerencsekerék, tojáskereső és más társasjátékok mellett biliárdozással, csocsózással, jókedvű beszélgetéssel repült az idő. Különösen népszerűnek bizonyult az a digitális térben lebonyolított kvízjáték, amelyben csapatok alakításával vehettek részt a diákok, és amelynek kérdései az internet, és általában a közösségi háló különböző platformjainak veszélyeire, használatuk szabályaira és kockázataira hívták fel a figyelmet.

Szabad-e a barátnőnkről az ő – és ha kiskorú, akkor a szülei – engedélye nélkül feltöltenünk fényképeket? Jó ötlet-e, ha mezítelen képet küldünk magunkról az ismerőseinknek? Hány éves kortól lehet regisztrálni a legnépszerűbb közösségi platformokon? Ilyen, és hasonló kérdésekre kellett a lehető legrövidebb időn belül válaszolni. Talán nem árulunk el titkot, ha közzé tesszük a játék végeredményét. A dobogó legfelső fokán a Villám puffancs csapat végzett, az Ütős négyes második, a Nyúl Péter csapat pedig a harmadik helyet foglalhatta el.

Az eredményhirdetést húsvéti nyalánkságok kiosztása követte, majd ismét a közös táncé és a társasjátékoké volt a főszerep.

A húsvéti ünnepkör ideje alatt, egészen április 11-ig szünetelt a Previ programsorozata, hogy a gyerekek a szüleik és a családtagjaik körében tölthessék az ünnepet. A húsvét hétfőt követő kedden azonban ismét megnyíltak az intézmény kapui, hogy a délutáni órákban bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági foglalkozásokkal, végezetül pedig zenével és közös tánccal kísért after partyval búcsúzhassanak a Previ tavaszi szünidei programjának résztvevői az együtt töltött, kellemes és hasznos óráktól.

Képeink a szünidei programsorozat emlékezetes pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria