Búcsú a nyártól

Augusztus 28-án ötödik rendezvényéhez, egyúttal végállomásához érkezett a Prevenciós Központ, az Egyesített Óvoda és a Szociális Szolgáltató Központ közreműködésével lebonyolított, a városrész legfiatalabb korosztályainak kikapcsolódását szolgáló, nagy népszerűségnek örvendő  Játszótéri Napok című programsorozat.

 

A játékos esemény szervezői ezúttal is a kerület legszebb játszóterein, összesen hét helyszínen várták a gyerekeket, hogy még egyszer lehetőséget adjanak a szemet kápráztató csillámtetkók megszerzésére, színezésre, rajzolásra, közös táncra és éneklésre, és számos más mulatságra, amelyek közös vonása, hogy a múló időt emlékezetessé teszik.

Annak ellenére, hogy ezen a napon az idei nyár egyik, ha nem a legmelegebb napjának örülhettünk, a 38 fokos hőség nem vette el a gyerekek kedvét a közös kikapcsolódástól. A Previ Stúdió csapata ez alkalommal az Országbíró játszótéren teljesítette a gyerekek zenei kívánságait: a legtöbb gyermek a Lóci Játszik zenekar Nem táncolsz jobban mint én című produkcióját akarta újra meg újra hallani – a harmadik ismétléskor már a játszótér egész közönsége kívülről fújta a szöveget…

A Debreceni park játszóterén a csillámtetoválás mellett ezúttal a horgászás bizonyult a legnépszerűbb elfoglaltságnak. De ki tudott volna ellenállni a brutális hőségben a kagylót mintázó horgásztavacska hűs víztükrének?

A Vizafogó játszótéren, a Duna teraszon és a Szent István parkban is a csillámtetkó aratta a legnagyobb sikert, de tetszést arattak a különböző kézműves foglalatosságok, a célba dobás és az aszfaltrajz is.

Igaz, hogy a másodfokú hőségriadóra okot adó időjárási körülmények egy kicsit visszafogták a Játszótéri Napok ötödik, záró eseményének látogatottságát, de azok a gyerekek, akik részt vettek a közös játékon, kellemes emlékekkel térhettek haza a nyárbúcsúztató rendezvényről.
Képeink a Játszótéri Napok utolsó programjának állomásain készültek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria