Elindult a Maminbaba program!

Szeptember 7-én új közösségi egészségőrző családi programmal bővült a Prevenciós Központ mozgást szolgáló és népszerűsítő kínálata: az aerobik, a szépkorúak tornája és a zumba edzések után az önkormányzat közösségi költségvetésén elnyert támogatásból a Jászai Mari téren elkezdődött a négy eseményből álló, változó helyszíneken megrendezésre kerülő Maminbaba program.

A kisgyermekes családok körében mind népszerűbb Maminbaba rendezvényeken szakképzett vezető segítségével, latin dallamokra táncolnak, tornáznak a kismamák, együtt a gyermekhordozóban üldögélő csemetéikkel. A szakemberek várandós kismamáknak is javasolják ezt a mozgásformát, tekintettel különösen kedvező egészségmegőrző, élettani és a családi kötődést erősítő vonásaira.

A program az érkező kismamák regisztrációjával kezdődött, amelynek keretében a szervezők átadták az alkalomra szóló gyermekhordozót azoknak az anyukáknak, akik gyermekkocsival érkeztek, és nem hoztak magukkal ilyen eszközt. A gyermekek biztonságos rögzítését követően kezdetét vette a kellemes latin zenei aláfestéssel kísért gyakorlatok sora, amelyekbe több, eredetileg csak egy kis sétára készülő, de a látottaknak ellenállni nem tudó kismama is bekapcsolódott a Jászai Mari téren áthaladó sokadalomból.

Emlékeztetőül a program további időpontjai és helyszínei:

  • Szeptember 14. Prevenciós Központ, Tüzér utca
  • Szeptember 21. Vizafogó lakótelep – Vizafogó sétány 6.
  • Szeptember 28. Gyöngyösi sétány

A foglalkozások minden alkalommal 17.00 órakor kezdődnek, regisztrációra 16.30 órától van lehetőség.

Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria