Gyermekparadicsom a Béke téren

Talán kevesen tudják, hogy Magyarországon 1953 óta, tehát pontosan hetven éve ünnepeljük a Gyermeknapot május utolsó vasárnapján. Az önkormányzatnak köszönhetően  május 27-28-án, a kerület 85. születésnapja alkalmából kétnapos Gyermeknapnak örvendezhettek a városrész gyermekei, miközben a felnőttek 27-én a kerületi Nemzetiségek Fesztiválján, 28-án pedig a Civil Szervezetek napján élvezhették a tartalmas kikapcsolódást a Béke tér teljes területén.

 

 

 

A kétnapos kulturális esemény valamennyi programját lehetetlenség felsorolni. Ingyenesen igénybe vehető körhinta, légvárak, ügyességi játékok, old timer gépkocsik felvonulása, színvonalas színpadi produkciók a tér gyepszőnyegén felállított nagyszínpadon, és a fák lombkoronája alatt hívogató Tücsöktanya színpadán, nemzetiségek ételeinek kóstolása, bonsai remekművekkel való találkozás, a kerületben tevékenykedő civil szervezetek bemutatói…. és még ezernyi más érdekesség tette felejthetetlenné ezt a pazar, napfényben fürdő hétvégét.

A rendezvény utolsó produkciója a Balázs Klári – Korda György házaspár nagysikerű koncertjét követő színpompás tűzijáték volt. Képriportunk a program emlékezetes pillanatait idézi: tekintse meg galériánkat!

 

 

 

 

Képgaléria