Kétszer ad, aki duplán ad!

Semmi kétség: az idei Gyereknap megünneplésével kapcsolatban teljes joggal csavarhatunk egyet a magyar szólás-mondás állításán, hiszen írásunk címe megfelel a valóságnak. A Prevenciós Központ foglalkozásait látogató gyerekek ebben az évben előbb az önkormányzat által szervezett kétnapos Gyermeknapon élvezhették az életkorukkal járó örömöket, majd május 31-én szerdán a Previben is kivehették részüket a jeles nap alkalmából szervezett szórakoztató programokból.

 A Prevenciós Központ Gyermeknapi rendezvénye az intézmény parkjában vette kezdetét, ahol a Previ Stúdió szolgáltatásai, tollas- és asztalitenisz, kispályás labdarúgás, különböző kézműves foglalkozások, többféle ízben készülő felhőcukor, zamatos tea, és a gyors egymásutánban megrendezett vetélkedőkön elnyerhető más finomságok várták a gyerekeket. Mint Szabó Henriettől, az óvodai és iskolai szociális segítők koordinátorától megtudtuk, az alkalmat megragadva közös alkotásba kezdtek az Igazgyöngy Alapítvány márciusban létrejött Previ Csoportjának megjelent tagjai, akik igényes megjelenésű, két vásznon megvalósított Previ Tanoda című alkotásukkal az egy éve működő intézmény tantermének díszítéséhez kívántak hozzájárulni.

Az egyéni, majd csoportos programokat vérpezsdítő zenére előadott össztánc követte, majd a gyerekek átvonultak a Previ Főző konyhájába, ahol amerikai palacsintát és hotdogot készítettek maguknak és a később érkezőknek. Az ínycsiklandozó fogások receptjét megtalálják olvasóink a tudósításhoz csatolt galéria képei között. Azokat sem érte csalódás, akik ez alkalommal az elektromos rollerek működésének alapelveivel, a használatukra vonatkozó szabályokkal szerettek volna megismerkedni: az érdeklődőknek Pál Attila utcai és lakótelepi szociális munkás, a Previ Stúdió vezetője tartott gyakorlati bemutatóval fűszerezett előadást.

Az érdekes és jókedvű programokban bővelkedő esemény a kora esti órákban, a Previ Főzőben elkészített finom falatok elfogyasztását követően  ért véget. Tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria