Lakóközösségi Nap a Previben

Április 27-én a Prevenciós Központ adott otthont a 2023. évben megrendezésre kerülő Lakóközösségi Napok programsorozat első állomásának, ami egyúttal a népszerű önkormányzati rendezvény 12. évfolyamának nyitó rendezvénye volt. Az Irány a zöld! mottóval meghirdetett esemény ezúttal is az elmúlt években megszokott gazdag kulturális és rekreációs kínálattal várta a kerület lakosait.

A sokféle kikapcsolódási, szórakozási lehetőség mellett ezúttal is találkozhattak a Lakóközösségi Nap látogatói Tóth József polgármesterrel, az önkormányzat alpolgármestereivel, a képviselő-testület számos tagjával, az önkormányzati intézmények vezetőivel és munkatársaikkal, valamint a kerületben tevékenykedő civil szervezetek reprezentánsaival is, elmondhatták véleményüket, választ kaphattak kérdéseikre, megoszthatták a városrész közügyeivel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a tizenkét évvel ezelőtt, egy-egy rendezvénnyel, Lakótelepi Nap címmel útnak indított, majd Lakóközösségi Napok elnevezéssel tartalmas programsorozattá fejlődött esemény napjainkra a közterületen megrendezett önkormányzati programok egyik legnépszerűbb eleme lett. Közkedveltségéhez nyilvánvalóan hozzájárul a felkínált kikapcsolódási, tájékozódási és találkozási lehetőségek sokszínűsége, a közreműködők változatos csapata.

 

A képzeletbeli népszerűségi lista dobogós helyén találjuk a Helyi ügyek sátrát, ahol a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a kerületi közterület-felügyelet, az Angyalföld Polgárőr Szervezet és a polgármesteri hivatal szakemberei fogadják a közterületek rendjével, biztonságával kapcsolatos lakossági véleményeket, javaslatokat, és személyes problémáik megoldásához is tanácsokkal szolgálnak. Ebben az esztendőben is folytatódott a demenciával kapcsolatos tájékoztató munka, és új elemként energiatakarékossági tanácsokat is kaphattak a sátrat felkereső érdeklődők.

Változatlanul őrizte a népszerűségi listán elfoglalt előkelő helyét a Previ Stúdió csapata is, ahol napenergiával működő vasút-, és repülőmodellt láthattak az érdeklődők, majd a szerencsekerék megforgatását követően bekapcsolódhattak a karaoke éneklésbe, és a vérpezsdítő össztáncba is. A legkisebbeket KRESZ pálya, a Homo Ludens Egyesület pavilonjánál különböző társasjátékok és díjmentesen, korlátozás nélkül igénybe vehető légvár fogadta, ami kellemes meglepetést jelentett a más rendezvényeken borsos áron kínált játékszer kedvelőinek.

Rendkívül népszerűnek bizonyult a XIII. Kerületi Lokálpatrióták sátra, ahol egy igazi sport kabrió gépkocsival szelfizhettek a sebesség és az autók szerelmesei. A lokálpatrióták az elmúlt években megszokott módon ezúttal is ízelítőt adtak a kerület történetéből: a kiállított, több évtizeddel ezelőtt készült fotósorozat egyik-másik darabja igazi meglepetést okozott a látogatók némelyikének.

 

A Lakóközösségi Nap jó hangulatát tovább fokozták a programban közreműködő sportolók, és a Vadrózsa Táncegyüttes fiatal tagjainak műsora. Lélegzet visszafojtva követték a nézők az előbb egy, majd egyszerre két labdát az ujján pörgető labdazsonglőr mutatványát, amit bárki maga is megpróbálhatott…

Ha nem sikerült, az sem okozott búbánatot, hiszen a horgászattal, és a sok más ügyességi játékban elért eredményért kapott tallérokért cserébe ezernyi plüssállat, és más ajándéktárgyak közül választhattak a program résztvevői, nem beszélve a mindig friss, kitűnő pattogatott kukoricáról.

A mindvégig kellemes időben, jól szervezetten lebonyolított 2023.évi első Lakóközösségi Nap minden tekintetben megfelelt a közösségi élményre, és tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség várakozásainak. Képeink a program emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

Emlékeztetőül: a következő Lakóközösségi Nap megrendezésére május 11-én, 15.00-19.00 óra között, a Gyermek téren kerül majd sor, ahol az esemény keretében egyúttal megünnepeljük hazánk Európai Unióhoz történt csatlakozásának évfordulóját is.

 

 

 

Képgaléria