Megújult a Previ előkertje

Az elmúlt évtizedben intézményünk előtt egy jellegzetes növény: latin nevén Yucca filamentosa, magyarul Kerti pálmaliliom egyedei fogadták a Prevenciós Központba érkezőket. A meglehetősen igénytelen, de alaposan elburjánzott tövek helyét most különböző színekben pompázó egynyári, és évelő virágok vették át, friss és vidám hangulatot árasztva maguk körül.

 

 

Ilyen volt. A Previ munkatársai és ügyfelei között végzett közvélemény kutatás eredményeként döntés született az előkert arculatának megváltoztatásáról. A szándék arra irányult, hogy az érkezőket fogadó látvány a virágok nyelvén érzékeltesse az intézményben folyó munka sokszínűségét, és a sokféle növény színpompás látványa jókedvre derítse a kert szemlélőit. Az elhatározást tettek követték, és a Kerti liliom egyedeinek gondos eltávolítását követően teljesen átalakult az előkert képe.

 

A munkálatokban a közreműködő szakemberek mellett részt vállaltak a Prevenciós Központ munkatársai is, az új virágtövek beültetéséből szinte mindenki kivette a részét. Bár tudósításunk elkészítésének idején még nem zárult le a munka, itt-ott még hiányos a talajtakaró mulcs, jól látható, hogy a végeredmény megfelel majd a várakozásoknak.

 

 

Képeink az előkert átalakításának különböző fázisaiban készültek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria