Önkormányzati támogatás a szükséget szenvedőknek

Budapest Főváros  XIII. Kerületi Önkormányzat a szociális ellátó rendszeren keresztül igyekszik hozzájárulni a szükséget szenvedő kerületi lakosok és családok karácsonyi ünnepéhez.

Azok a saját jogú nyugdíjasok, akiknek a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg  a kerületi átlagnyugdíj 50 százalékát, azaz 55 727 forintot , az önkormányzat rendelete alapján egyszeri ötezer forintos támogatásra jogosultak. A juttatást igényelhetik az öregségi nyugdíjasok, az öregségi nyugdíjkort betöltött rokkantsági nyugdíjasok, a bányász- és korengedményes nyugdíjasok, a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok és a rehabilitációs járadékban részesülők egyaránt.

Azok a XIII. kerületi lakosok, akik a 62. életévét betöltötték, továbbá a három vagy ennél több gyermeket nevelő nagycsaládosok, egyszeri  fűtési támogatást igényelhetnek. Az adható támogatás nem haladhatja meg a számlaösszeg mértékét, és legfeljebb 15 000 forint lehet. Feltétel még, hogy a kérelmező az általa életvitelszerűen lakott lakás bérlője vagy tulajdonosa legyen, valamint a családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 200 százalékát, azaz 57 000 forintot.

A támogatások igénybevételéhez szükséges  adatlapok letölthetők  honlapunk Dokumentumok rovatából, de személyesen is  beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Szociális osztályán és a szociális intézményekben.

 

 

 

 

Képgaléria