Takarítási akció a Föld napján

Április 22-én a Föld napján, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének kezdeményezésére a kerület több pontján közterület takarítási akcióra került sor, amelyben az egyesület tagjain, a lakosság reprezentánsain, és más önkormányzati intézmények dolgozóin kívül több munkatársával képviseltette magát Prevenciós Központ is. 

 

 

Mint ismeretes, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére 1970 április 22-én húszmillió amerikai polgár fejezte ki egyetértését és támogatását lakóhelyünk, a Föld természeti értékeinek fokozottabb védelméért. A többi már történelem. A kezdeményezésre 140 országban reagáltak, és megszületett a Föld napja, amit napjainkban már a fejlett és a fejlődő világ minden országában megünnepelnek.

 

 

Az idei takarítási program résztvevői a Jászai Mari tér, a Rákos patak partvonala és környezete, valamint a Népsziget megtisztítását tűzték ki célul, és a csapatmunka eredményét látva bárki meggyőződhetett arról, hogy a feladatot sikerült teljesíteni. A kerületi önkéntesekhez csatlakoztak újpesti, és zuglói lokálpatrióták is, így elmondható, hogy a takarítási akció jó szolgálatot tett a szomszédos kerületek civil aktivistáival való kapcsolatok ápolásának és további fejlesztésének.

 

 

A mindvégig jó hangulatú, verőfényes időben lebonyolított program eredményeként az egyes helyszíneken több tucatnyi zsákot sikerült megtölteni a környezetet szennyező, használati értékét csorbító pillepalackokkal, sörös és energiaitalos dobozokkal, csikkekkel, különféle papírhulladékokkal, és… igen, rengeteg gazdátlan kutyaürülékkel. Az összegyűjtött szemetet a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. szakemberei szállították el a gyűjtőpontokról. 

 

 

Képeink a sikeres takarítási akció helyszínein készültek: tekintse meg galériánkat!

 

 

Képgaléria