Tichy Lajos szülőházának helyétől néhány méterre...

...a Futár utcai Általános Iskola nemrégiben átadott, korszerű műfüves labdarúgó pályáján tartanak heti két alkalommal edzéseket azoknak a XIII. kerületi hátrányos helyzetű gyerekeknek, akik a HÍD Családsegítő központ felhívására jelentkezve kedvet és erőt éreznek magukban ahhoz, hogy a legendás hírű egykori csatár helyébe lépjenek. A foglalkozásokon a kerület általános iskoláiból mintegy húsz tanuló vesz részt, akik pontosan és nagy elszántsággal követik az edzéseket vezető szakember utasításait. Amikor megtekintettük az ifjú labdarúgók edzését, Szedmák Eszter családgondozó éppen a méreteket írta össze a professzionális mezek beszerzéséhez: azóta a fiatalok már a Családgondozó által biztosított piros sportruházatban kergethetik a bőrgolyót, amit szintén a HÍD biztosít a sportolóknak.

- Mi lesz, ha leesik a hó? – kérdeztük az edzéseket vezető szakembertől.

- Az edzéseket kedden és csütörtökön, 14.45 órai kezdettel akkor is megtartjuk majd, csak nem a szabadtéri edzőpályán, hanem az iskola tornatermében – hangzott a válasz.

Kívánjuk, hogy a csapat tagjaival a későbbiekben NB I-es mérkőzéseken is találkozhassunk majd, nagy csapatok góllövőiként!

 

Képgaléria