Új közparkkal gazdagodott a kerület

Május 23-án, ünnepi esemény keretében nyitotta meg a kerület lakosai előtt városrészünk legújabb közparkját, a Thurzó parkot dr. Tóth József polgármester. A Visegrádi utcai szakrendelővel szemben elhelyezkedő park helyén korábban autóparkoló volt, de a telek tulajdonosa az ingatlan beépítését tervezte: a park létesítésére az önkormányzat elhatározását, és kisajátítási eljárást követően kerülhetett sor.

 

Az új rekreációs és pihenőpark átadóünnepségén megjelent személyiségeket, akik között ott voltak a kerület alpolgármesterei, a képviselő-testület több tagja, a beruházást lebonyolító XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója és munkatársai, a tervező és a kivitelező gazdasági társaságok képviselői mellett a kerületi lakosság reprezentánsai is, dr. Tóth József polgármester tájékoztatta a beruházás létrejöttének előzményeiről, majd szólt a park céljáról, funkcióiról, a városrész életében betöltött szerepéről. Mint elhangzott, a terület sorsával kapcsolatban az önkormányzat megbízása alapján lakossági közvélemény-kutatásra került sor. Ennek eredményeként döntött a képviselő-testület arról, hogy kisajátítja az egyébként autóparkolóként üzemeltetett, és új ingatlan felépítésére szánt területet, hogy ezzel növelhesse a kerület zöldfelületeit, és tovább javíthassa a városrészben élő emberek életminőségét.

 

Az új közparkban előnevelt, 4-6 méteres fák, sokféle bokor és cserje,  madáritató, hinta-, és nyugágyak, valamint kényelmes köztéri bútorok várják a pihenésre, csendes kikapcsolódásra vágyó lakosokat, és ami nagyon fontos: mosdók is tartoznak az új létesítményhez. A körbekerített területet a kerület más parkjaiban keletkezett, pozitív tapasztalatok alapján az éjszakai órákra bezárják, a terület ellenőrzéséről a közterület-felügyelet és az Angyalföld Polgárőr Szervezet gondoskodik majd.

 

Képgaléria