Vendégünk volt az Életet az Éveknek

Május 24-én a Prevenciós Központ látta vendégül a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetség Kulturális Bizottsága, és Budapesti Területi Egyesülete által, Budapest születésének 150. évfordulója alkalmából lebonyolított országos kulturális versenyének ünnepélyes keretek között megrendezett döntőjét.

  

Az országos és a fővárosi szervezet megjelent tagjait, a versenyző csapatokat, valamint a vendéglátók képviselőit Dr. Talyigás Katalin Területi Egyesületi elnök, majd dr. Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek Országos Szövetség elnöke üdvözölte, majd az egybegyűltek Karácsonyi Magdolna, a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal aljegyzője, a Szociális és Köznevelési osztály vezetője köszöntő szavait hallgatták meg.

 

Karácsonyi Magdolna a kerületi önkormányzat időspolitikájáról és szociális munkájáról szólva elmondta, hogy a munka mottója: Méltó ellátást az idős embereknek! Méltóságot mindenkinek! Mint elhangzott, a városrészben dolgozó szociális szakemberek nagyra becsülik, és példa értékűnek tekintik Dr. Talyigás Katalin munkásságát, aki megkerülhetetlen személyisége a magyar idősügyi gondoskodás és a szociális munka ügyének. Dr. Talyigás Katalin szakmai pályafutásának áttekintését és méltatását követően az aljegyző számos olyan területről tett említést, amelyeken a méltatott szakember úttörő és inspiráló munkát végzett, jelentős hatást gyakorolva Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat és intézményei, különösen a Szociális és Köznevelési osztály, a Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ tevékenységére. A tisztelet és megbecsülés jeleként Karácsonyi Magdolna köszöntőjének elhangzását követően, a vendéglátók képviseletében orchideával ajándékozta meg Dr. Talyigás Katalint, majd az országos döntő kulturális műsorral folytatódott.

 

A műsorban elsőként Albert Ferenc, és felesége Eszter adtak elő saját költeményeikből, majd a XVIII. kerületi Somogyi Jelelők pantomim száma következett. A kulturális műsor Orbán Bori és Pánczél Kristóf zenei produkciójával ért véget, amelyben sanzonok hangzottak el Budapestről.

 

A továbbiakban a csapatok versenyének drukkolhattak a jelenlévők, akik mindvégig rendkívül sportszerű, és ismeretekben gazdag vetélkedésnek lehettek tanúi. A verseny részletes eredményét a szervezet honlapján: https://www.eletetazeveknek.hu/hirek tekinthetik meg az érdeklődők. Képeink az esemény emlékezetes pillanatait örökítik meg. Tekintse meg galériánkat!