Az Anyatejes Táplálás Világnapja a Previben

1992 óta a világ legtöbb országában augusztus 1-jén tartják az Anyatejes Táplálás Világnapját, mely egyúttal az anyatejes táplálás világhetének kezdő napja is. A világnap célja, hogy minél szélesebb körben tudatosítsa az anyatejes táplálás fontosságát, valamint emlékeztetni arra, hogy az anyatejes táplálás sokkal több, mint a gyermek etetése. A világnaphoz Magyarország 1993-ban csatlakozott, és azóta önkormányzatunk is minden évben önálló rendezvényt szervez a jelentős ügy melletti kiállás, az anyatejes táplálás népszerűsítése céljából.

A szeptember 13-án pénteken, a Prevenciós Központ aulájában megrendezett eseményen megjelent szakembereket, az önkormányzati gyermekintézmények képviselőit és a kerületben élő kisgyermekes édesanyák reprezentánsait Németh Borbála intézményvezető üdvözölte, majd az egybegyűltek Holopné Schramek Kornélia alpolgármester ünnepi gondolatait hallgatták meg.

Magyarországon immár több, mint harminc éves múltja van az Anyatejes Táplálás Világnapja és világhete megrendezésének, amit önkormányzatunk is fontos ügynek tart. Ebben az esztendőben hazánkban rajtunk kívül összesen hetvenkét településen rendeztek az eseményhez kapcsolódó rendezvényt azzal a céllal, hogy emlékeztessék a családokat: az anyatejes táplálás a gyermekek fejlődése, jövője szempontjából meghatározó jelentőséggel bír. Önkormányzatunk nem csak ezen a napon fordul támogató, segítő szándékkal a kisgyermekes családok felé. Intézményhálózatunk programkínálatának számos olyan eleme van, amely kifejezetten a kismamák életének megkönnyítését, gyermekeik testi-lelki fejlődésének segítését szolgálja – mondotta Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, majd eredményes és hasznos munkát kívánt a jelenlévőknek.

Az ünnepi beszéd elhangzását követően az alpolgármester emléklapot, és gyógyszertárakban beváltható utalványokat adott át a kerületben élő kisgyermekes édesanyák megjelent képviselőinek, majd gyermektorna és maminbaba bemutatók következtek.

A továbbiakban a résztvevő intézmények és szakemberek standjai várták információkkal, felvilágosítással, szaktanácsadással a fiatal szülőket. Az önkormányzat asztalánál teljes képet kaphattak az önkormányzati szolgáltatásokról, a Prevenciós Központ a gyermekjóléti és családsegítő tevékenységéről nyújtott tájékoztatást, a védőnők képviselői pedig a babaápolás és a szoptatás vonatkozásában szolgáltak fontos tudnivalókkal. Az Egyesített Óvoda és a kerületi Bölcsődék és Családi Bölcsődék szakemberei kézműves foglalkozáson fogadták a kisgyermekeket, akiknek ezúttal sem kellett nélkülözniük a csillámtetoválást és az arcfestést.

Mindezek mellett volt lehetőség a dietetikus, pszichomegálló, babajóga  és mentálhigiénés  standok felkeresésére is.

A mindvégig jó hangulatú rendezvényen a kerületi gyermekintézményekben nagy népszerűségnek örvendő Juhász Laci bácsi gondoskodott az alkalomhoz illő zeneszámokról, amelyek szövegét a jelenlévők többször együtt énekelték az előadóval.

Képeink a rendezvény pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van