Boldog 35. születésnapot, Hancúrház Bölcsőde!

Szeptember 9-én bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték a 1138 Budapest, Jász utca 113-117. szám alatt található Hancúrház Bölcsődét az önkormányzat vezetői, a társintézmények és a szülői közösség reprezentánsai az intézmény fennállásának 35. évfordulója alkalmából.

Az eseményen megjelent személyiségeket, akik között ott volt Holopné Schramek Kornélia, dr. Puchner Gábor és Csiga Gergely alpolgármester, az Egyesített Óvoda képviseletében Freudné Bánlaki Ildikó a Futár Tagóvoda vezetője, Németh Borbála a Prevenciós Központ intézményvezetője üdvözölte, majd dr. Tóth József ünnepi gondolatait hallgatták meg az egybegyűltek.

Az önkormányzat magas színvonalú, folyamatosan fejlesztett infrastruktúrával és intézményhálózattal támogatja a városrészben élő emberek életminőségét – mondotta bevezetőül a polgármester, majd rövid áttekintést adott az önkormányzat által fenntartott gyermekintézmények helyzetéről, az intézményhálózat fejlesztésére irányuló tervekről. Mint elhangzott, sem a bölcsődékben, sem az óvodákban nincs várólista, a 894 férőhely elegendő valamennyi kerületi gyermek elhelyezésére. Fontos, hogy az intézményekben dolgozók szorosan együttműködnek a szülői közösségekkel, akikkel tartalmas és harmonikus partneri kapcsolatban vannak. A 35 éves Hancúrház Bölcsődében fennállásának ideje alatt 3800 gyermeket gondoztak és bocsátottak ki. Az intézmény által nyújtott minőségi szolgáltatás méltó a XIII. kerülethez. Az önkormányzat az elmúlt években korszerűsítette a játszóudvart, öntözőhálózatot létesített, madármegfigyelő állomást telepített a kertbe, felújította a melegítőkonyhát, sószobát, és tornaszobát finanszírozott, összességében 232 millió forintot költött a Hancúrház Bölcsődére. A közeljövőben a tető felújítására 200 millió forintot biztosít költségvetéséből az önkormányzat, a munkálatok tervezése folyamatban van. Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédének végén további jó munkát, sikeres szakmai tevékenységet kívánt a gyermek-, és állatbarát címeket elnyert intézmény minden dolgozójának, további támogatásáról biztosítva a bölcsőde vezetőjét, munkatársi kollektíváját és a szülői közösség képviselőit. Az esemény Kocsisné Selyem Anna intézményvezető ünnepi beszédével folytatódott, aki mindenek előtt köszönetet mondott az önkormányzatnak a 35. születésnap alkalmából létesített két új magaságyásért, és az évek során át tapasztalt, folyamatos és  magas színvonalú támogatásért.

Az új magaságyások jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekekkel megszerettessük a konyhakerti munkálatokat, paradicsomot és más terményeket ültessünk és gondozzunk, egy lépéssel ismét közelebb jutva a természethez –mondotta a bölcsőde vezetője, aki a továbbiakban részletesen ismertette az Állatbarát Bölcsőde cím elnyeréséért folytatott munka állomásait, a pályázat benyújtását megelőző célirányos erőfeszítések eredményeit. Az intézményben folyó szakmai munkával összefüggésben Kocsisné Selyem Anna említést tett arról, hogy az elmúlt években növekedett a sajátos nevelési igényű és a korai fejlesztést igénylő gyermekek száma. A velük való minél eredményesebb foglalkozás érdekében a bölcsőde szorosan együttműködik a szülőkkel és az érintett gyermekek kezelésében részt vevő szakemberekkel. A mindennapi játékok során az évek óta bevezetett kutyás foglalkozások mellett megkülönböztetett figyelmet fordítanak a zenei értékek felhasználására, azok megismertetésére. Új projektjük, az Állatbarát Bölcsőde pályázat sikeres lebonyolításának keretében örökbe fogadták Dömötört, a Fővárosi Állat és Növénykert pápaszemes pingvinjét, gyűjtést rendeztek állateledelre egy állatmenhely számára, és aláírták az Állatvédelmi Kódexet is.

Az intézményvezető beszédét követően Freudné Bánlaki Ildikó, a Futár Tagóvoda vezetője adta át Erdélyi Nóra üdvözletét és ünnepi jókívánságait az egybegyűlteknek, mivel az Egyesített Óvoda vezetője akadályoztatása miatt személyesen nem tudott megjelenni az eseményen. Az ünnepi rendezvény a Hancúrház bölcsődéseinek műsorával folytatódott, akik Laci bácsi zenei kíséretével verset szavaltak és vidám dalokat adtak elő.

A bölcsődések ünnepi műsorát követően az intézménnyel évek óta együttműködő Csobogó Egyesület bemutatóját tekintették meg az esemény résztvevői, amelynek keretében  egy megfelelő képzésben részesült terápiás kutya és a bölcsődés gyerekek együttműködésének lehettek tanúi a jelenlévők. Az ünnepség Németh Borbála zárszavával ért véget.

A Hancúrház Bölcsőde 35. születésnapi ünnepségén készült fényképeket galériánkban tekinthetik meg honlapunk látogatói.

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van