Boldog 40. születésnapot Ugribugri Bölcsőde!

Június 14-én, 40. születésnapja alkalmából bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték a Vizafogó sétányon található Ugribugri Bölcsődét az önkormányzat, és az intézmény vezetői. Az eseményen megjelent dr. Tóth József polgármester, Szabó Tamás önkormányzati képviselő, valamint jelen voltak a kerületi gyermekintézmények, és a szülői közösségek reprezentánsai is.

A biztonságot és szeretetet sugárzó Ugribugri Bölcsőde születésnapi ünnepségének résztvevőit Németh Borbála, a XIII. Kerületi Prevenciós Központ és Családi Bölcsődei Hálózat intézményvezetője üdvözölte, majd az egybegyűltek dr. Tóth József polgármester köszöntőjét hallgatták meg. Ünnepi gondolatainak bevezetőjében a polgármester visszatekintett azokra az időkre, amikor a jelenlegi Vizafogó lakótelep, és a bölcsőde helyén még egy poros grund terült el. A kies terület közepén, egy hatalmas gödörben egy cigány közösség rendezkedett be, vezetőjükkel, a vajdával együtt, aki különösen büszke volt 300 kilós disznajára.

Ma már mindez csak emlék – mondotta dr. Tóth József, majd rövid áttekintést adott a lakótelep és benne a bölcsőde felépítésének időszakáról. –Az itt élő emberek előtt jól ismert, hogy önkormányzatunk városfejlesztési filozófiája három pilléren nyugszik. Erőfeszítéseink arra irányulnak, hogy az itt élő emberek számára – más funkciók mellett – munkahelyek, magas életszínvonalat biztosító lakókörnyezet, és a pihenést és rekreációt szolgáló létesítmények álljanak rendelkezésre. Úgy gondolom, hogy munkánk eredménye jól látható a Vizafogó városrészben is. A bölcsődei szolgáltatások területén hosszú évek óta minden igényt ki tudunk elégíteni: az elmúlt tizenöt évben évenként stabilan 1200-1500 gyermekkel gyarapodik városrészünk. Korszerű intézményeinkben jól felkészült szakemberek gondoskodnak arról, hogy a szülőkkel szoros együttműködésben sokoldalúan felkészíthessék a gyerekeket az óvodai életre. Gratulálok a 40. születésnaphoz, és ez alkalomból átadom az önkormányzat ajándékát, 20 darab triciklit – mondotta végezetül dr. Tóth József polgármester.

Az esemény az Ugribugri Bölcsőde vezetője, Mizsei Mónika ünnepi beszédével folytatódott, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban 51 külföldi állampolgárságú gyermek látogatta az intézményt. Immár két éve, Ukrajna Oroszország által történt megtámadása óta kerületünkben ez az intézmény fogadja a menekült ukrán családok kisgyermekeit is, akik gyorsan beilleszkednek a közösségbe, és néhány hónap elteltével már jól beszélik a magyar nyelvet is.

Mint elhangzott, a gyermekek képességeinek fejlesztése mellett az integráció segítése is kiemelt figyelmet kap, ami azért is bír nagy jelentőséggel, mert a bölcsődések között évről évre növekszik a sajátos nevelési igényű gyermekek száma. Mizsei Mónika az intézményben folyó munka áttekintését követően köszönetet mondott az önkormányzatnak sokoldalú és magas színvonalú támogatásáért, majd a jelenlévők előbb a Vizafogó Tagóvoda növendékeinek ünnepi műsorát láthatták, majd a közkedvelt Laci bácsi zenei kíséretére bevonuló bölcsődések által előadott vidám mondókákat, rigmusokat tapsolhatták meg. Az esemény végén a legkisebbek birtokba vették az önkormányzat triciklijeit, majd az ünnepi ebéd elfogyasztásával zárult az Ugribugri Bölcsőde 40. születésnapi ünnepsége.

 

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van