Folytatódott a 2024. évi Játszótéri Napok

Július 1-én hétfőn második rendezvényéhez érkezett az idei Játszótéri Napok programsorozat, amelynek keretében a Prevenciós Központ, az Egyesített Óvoda és a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai közös játékra, csillámtetkóra és testfestésre, kézműves foglalkozásokra várják városrészünk legfiatalabb lakóit.

Az előző napok fülledt, kánikulai melegét ezúttal meg-megújuló légvonatok tették kellemesebbé: a közelgő hidegfront előjelei kifejezetten kedveztek a szabadidős program megszervezésének. Az egyidejűleg hét helyszínen folyó, gazdag programkínálattal csalogató Játszótéri Nap látogatottsága helyszínenként meglehetősen eltérő képet mutatott. A Dráva parkban például jól lehetett érzékelni, hogy sok család megkezdte a nyári üdülést, a gyerekek egy része pedig táborokban és a nagyszülőknél tölti a vakáció napjait.

Azokon a játszótereken, amelyeken a rendezvénysorozat első állomásához képest ezúttal kevesebben voltak, nagyobb figyelem, több ajándék pótolta a távollévő gyerekek társaságát. De ott sem lehetett panaszra oka senkinek, ahol a gyerekek száma meghaladta az első Játszótéri Nap résztvevőinek számát, mint például a Debreceni parkban. A közreműködő szakembereknek minden gyermekhez volt egy jó szava, személyre szabott játék-, vagy kézműves foglalkozás ajánlata.

A Previ Stúdió csapata az elmúlt évben kialakult gyakorlatnak megfelelően rendezvényenként más-más helyszínen színesíti a programkínálatot. A stúdió munkatársai ezúttal a Tüzér utcai játszótér fáinak lombjai alatt várták a közös táncra, fejtörőkre, karaoke éneklésre vágyó fiatalokat.

A kéthetenként megrendezésre kerülő Játszótéri Napok következő állomására július 15-én kerül majd sor, az ismert helyszíneken, 16.00-tól 18.00 óráig. Emlékeztetőül galériánkban ezúttal is megtalálható a rendezvénysorozat teljes menetrendjét tartalmazó plakát. Képeink a július 1. napján lebonyolított második játszótéri programon készültek: tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van