Paradicsomi park épült a Napraforgó Bölcsődében

Minden igényt kielégítő, teljes körűen felújított játszópark átadásával vált teljessé az 1983-ban épült, 2022-ben felújított Napraforgó Bölcsőde korszerűsítésének folyamata. Az önkormányzat intézmény felújítási programjának keretében megvalósított beruházással a bölcsődébe járó gyerekek a 2000 négyzetméteres udvaron új játszóeszközöket, pancsoló szigeteket, homokozókat, kismotorpályát, és sok más, a fejlesztésüket és a szórakoztatásukat  elősegítő élményelemet kaptak.

A 138 millió forintos beruházás eredményeként megvalósított játszópark átadási ünnepségén, ahol Holopné Schramek Kornélia, dr. Puchner Gábor és Csiga Gergely alpolgármesterek mellett jelen voltak az önkormányzat gyermekintézményeinek vezetői, a képviselő-testület és a szülői közösség reprezentánsai is, dr. Tóth József polgármester emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy az önkormányzat intézmény felújítási programjában kiemelt helyen szerepelnek az önkormányzati fenntartású gyermekintézmények.

A most átadott fejlesztés eredményeként rá sem lehet ismerni a bölcsőde udvarára: a már említett új játszóelemek mellett négy új ivókút, gumiburkolattal övezett homokozók, árnyékot adó napvitorlák, öntött gumiburkolattal ellátott futóbicikli- és tricikliút, valamint mezítlábas tanösvény biztosítja a bölcsődések gondtalan, vidám és hasznos játszadozásához szükséges feltételek meglétét. A játszóeszközök sora új kisvonattal, csúszdás mászókával, „benzines és elektromos” tankoló állomásokkal, és akácfából készült járművekkel bővült.

A környezettudatos magatartás kialakulását mesefigurákkal díszített hulladékgyűjtők segítik. A 138 millió forintba került beruházást átadva dr. Tóth József polgármester fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy önkormányzati gyermekintézményeinkben mindenütt teret hódított a zöldszemlélet. Ez tetten érhető a bölcsődei és az óvodai épületek, a játszóudvarok felújításában és abban is, hogy a gyermekeket környezeti értékeink megóvására nevelik a pedagógusok. A játszókert bejáratánál magas ágyásokkal gazdagodott az intézmény: az ágyásokba zsálya, kakukkfű, menta és egynyári növények kerültek, amelyek gondozásában szerepet kapnak majd a bölcsődés gyerekek is. A polgármester végezetül közölte, hogy következőnek a Hajdú utcai Csipet-csapat Bölcsőde megújítását tervezi az önkormányzat.

Dr. Tóth József beszédének elhangzását követően a bölcsődét üzemeltető Prevenciós Központ intézményvezetője, Németh Borbála mondott köszönetet az önkormányzati beruházás megvalósításáért, majd a jelenlévők megtekintették a Napraforgó Bölcsőde most átadott korszerűsítésének eredményét, és a 2022-ben lezárult épület felújítás során megvalósított fejlesztéseket is.

Képeink az átadó ünnepségen készültek: tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van