Pozsonyi Piknik a Smart fejlődés jegyében

A megszokott helyszínen, az Újpesti rakpart Jászai Mari tér és a Szent István park közötti szakaszán rendezte meg Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat szeptember 7-én a 15 éves múltra visszatekintő Pozsonyi Piknik 2024. évi eseményét. A több ezer bel-, és külföldi látogatót vonzó egész napos programon önkormányzatunk digitális elégedettség-méréssel, interaktív ötletbörzével, különböző játékos feladványokkal, és egy intelligens robottal várta a kerület lakosait.

Az önkormányzat programját az idei Pozsonyi Pikniken a Smart várossá válást szolgáló stratégiához illeszkedő kínálat határozta meg. A városrészben élő emberek ötfokozatú, digitális háttérhez kapcsolt elégedettségmérő eszközzel fejezhették ki véleményüket az általuk korábban igénybe vett önkormányzati szolgáltatásokkal, a kerületben bevezetett „okos eszközökkel és megoldásokkal”, valamint a közügyekben történő részvétel jelentőségével összefüggésben. A nyitástól a Piknik végéig működött a következő önkormányzati ciklus tervezett programjához kapcsolódó, az egyes fejezetcímekkel tagolt interaktív alkalmazás, amelynek tárgyköreihez bárki szolgálhatott ötletekkel, javaslatokkal.

Az installációk működtetését, az érdeklődők kérdéseinek megválaszolását a Polgármesteri Hivatal, a Prevenciós Központ, a Szociális Szolgáltató Központ, és az Egyesített Óvoda munkatársai végezték, akik e mellett segítettek a kerületi lakosoknak a Partnerkártya igénylésben, és a XIII. kerületi APP letöltésében, amelynek használatával rengeteg hasznos és fontos információhoz juthatnak a városrészünkben élő emberek.

A gyerekek körében az intelligens robot aratta a legnagyobb sikert, amely kifejező testbeszéddel, és folyamatos kommunikációval kápráztatta el a vele beszédbe elegyedő látogatókat, megválaszolta kérdéseiket és néha meg is nevettette őket. A  nap végére több száz javaslatot rögzített az önkormányzati ciklusprogramhoz javaslatokat gyűjtő alkalmazás, és meghaladta az ezret az önkormányzati szolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségmérő berendezéssel leadott vélemények száma.

Ami a Pozsonyi Piknik kulturális és kulináris kínálatát illeti, senkinek sem lehetett oka panaszra. A tapasztalatok szerint minden évben egyre több közreműködő kínálja szolgáltatásait és portékáit a piknikezőknek, akik között nagyon sok a külföldi és az ország távoli tájairól érkező látogató. A három színpadon és megszámlálhatatlan pavilonnál felkínált ezernyi érdekesség, enni és innivaló, a fővárosi színházak akciós kínálatai, a népszerű szerzők dedikálásai, a neves művészekkel való személyes találkozás lehetősége emlékezetes programmá tette a Pozsonyi Piknik idei rendezvényét is, igazolva a rendező önkormányzat, a közreműködők sokasága és a látogatók több ezres tömegének várakozásait.

Képeink az idei Pozsonyi Piknik emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van