Szent Mihály Napi Búcsú – harmincadszor!

Szeptember 29-én immár 30. alkalommal került sor a Szent Mihály Napi Búcsú önkormányzati rendezvény keretében történő megünneplésére. A rendkívül gazdag programmal csalogató, egész napos eseményen minden korosztály megtalálhatta a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási formát: a körhintától és a dodzsemtől kezdve a légvárakon és a póni lovagláson át, a nemzetközi tűzoltóverseny látványos küzdelmeivel fűszerezett látnivalókig, a szilvás gombóccal csalogató kétbodonyi hagyományőrzőkig és a nap zárásaként a Bon-Bon együttes koncertjéig rengeteg érdekes és izgalmas élmény várta városrészünk lakóit.

A látnivalók sorát kora reggel a hagyományos főzőverseny csapatai nyitották meg: az idei kiírás szerint ezúttal minden indulónak káposztás ételt kellett készítenie. A különböző kulináris alkotások közül a zsűri az Angyalföldi Szociális Egyesület székelykáposztáját ítélte a legjobbnak, így az ASZE csapata vehette át az első helyezettnek járó oklevelet és elismerést.

A nap programja ezúttal is a XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó és Sport Egyesület fúvószenekarának pattogó térzenéjével vette kezdetét, majd sorra megnyitottak a pecsenyesütők, sörcsapolók, a számtalan finomságot kínáló sajt-, húskészítmény-, szőnyeg-, szappan-, és még ki tudná felsorolni, hogy mi mindent kínáló pavilonok is.

A korábbi évek Szent Mihály Napi Búcsúira fényképekkel borított emlékfal előtt tekinthettek vissza a látogatók, akik közül talán csak egy-két szemfülesebb nosztalgiázó vette észre, hogy egy kép kétszer is szerepelt az összeállításban, ráadásul más-más esztendőt idézve…

A nap folyamán folyamatosan hosszú sor mutatta a Kétbodonyi Hagyományőrzők alkalmi szilvás és mákos gombóckészítő „üzemének” népszerűségét. A pompás csemege azonban kétségtelenül megérte a fél, vagy háromnegyedórás várakozást.

Nagyon sokan vették igénybe a Vöröskereszt vérnyomás, vércukor, koleszterin-szint mérését, és a szomszédos rendőrségi sátor is nagy forgalmat bonyolított a nap folyamán. A helyi lakosok közül többen is éltek az alkalommal, és elmondták véleményüket és javaslataikat a városrész, és szűkebb pátriájuk közrendjével, közbiztonságával kapcsolatban az önkormányzati Randevú a Biztonsággal projekt munkatársának. A könnyedebb kikapcsolódási lehetőségek kedvelőit valósággal elkényeztették a nagyszínpadon egymást követő produkciók: kórusművek, és Pál Ferenc atya megfontolandó életvezetési tanácsai mellett táncbemutatók, a Csuka Mónika Stúdió énekeseinek műsora, zenés mese előadás biztosította a folyamatos szórakozást.

A búcsú látogatói közül sokan a nemzetközi tűzoltóverseny erőpróbáira voltak kíváncsiak. A folyamatos viadalok sok látnivalóval és az önkéntesek jó felkészültségét bizonyító eredményekkel szolgáltak.  Így nem lehetett csodálkozni azon, hogy az együttesek mindegyike részesült valamilyen díjban, jutalomban, elismerésben, amit a hazai tűz és katasztrófavédelem neves személyiségei, illetve a kerületi önkormányzat alpolgármestere Csiga Gergely adtak át a versenyzőknek.

A délutáni program egyik legnagyobb sikert aratott produkciója a mazsorett bemutató volt. A kisebb és nagyobb lányokból álló csoportok önálló, majd közös előadása nagy tapsot kapott a színpad előterét teljesen betöltő közönségtől.

A Szent Mihály Napi Búcsú mindezek mellett nem nélkülözte a szakrális eseményeket sem. Délelőtt tíz órakor ünnepi szentmise, majd templom és toronylátogatás várta a városrészben élő katolikus polgárokat. Az elmúlt két év azonos eseményeivel szemben, amikor a kedvezőtlen időjárás kikényszerítette a tervezettnél korábban történő zárást, ezúttal végig kitartott a kellemes, napsütéses idő. Képeink a harmincadik Szent Mihály Napi Búcsú pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van