Vidám tökfaragás a Családi Bölcsődében

Az október 31. napján ünnepelt Halloweenhez, a november elsején beköszöntő mindenszentek előestéjéhez közeledve mind több helyen folynak az előkészületek a kelta eredetű jeles nap megtartására. A Petneházy utca 83. szám alatti Családi Bölcsődében október 16-án egész napos program keretében faragták a hagyományos töklámpásokat a bölcsődések, amiben délelőtt a kisgyermek gondozók, délután pedig a szüleik voltak segítségükre.

Mint Polonyi Tündétől, a Családi Bölcsőde koordinátorától megtudtuk, a készülődés már néhány nappal korábban megkezdődött a megfelelő termények beszerzésével és előkészítésével. A Családi Nap délelőttjén a gondosan kiválogatott és megtisztított tökök belsejéből eltávolították a magokat, így a szülők érkezését követően késedelem nélkül megkezdődhetett a töklámpások elkészítése. Ahány közreműködő volt, annyi féle töklámpásnak örülhettek az intézményt látogató gyermekek, akik bővelkedtek a jobbnál jobb ötletekben a termény faragása során.

Azoknak sem kellett unatkozniuk, akik inkább másféle elfoglaltsággal szerették volna múlatni az időt: a tökfaragással párhuzamosan bárki színezhetett, részt vehetett a kollázs készítésben, és más kézműves foglalkozásokban. A Halloweenre való jókedvű készülődés eredményeként létrehozott töklámpásokat azonnal ki is próbálták a Családi Nap résztvevői. A faragványok belsejében meggyújtott mécsesek imbolygó lángja valósággal életre keltette a sokféle töklámpást, amelyek immár készen várják mindenszentek ünnepének előestéjét, az ősi kelta hagyomány életre keltését. Mint ismeretes, a kelták úgy vélték, hogy Halloweenkor szétfoszlanak a határok az élők és a holtak, a mi világunk és a szellemvilág között. Félelmetesnek szánt töklámpásaikkal a szellemek távoltartását kívánták elérni. A Petneházy utcai Családi Bölcsőde kisgyermek gondozóinak, szülői közösségének és az intézményt látogató gyermekek munkájának köszönhetően kijelenthetjük, hogy ebben a bölcsődében egészen biztosan nem kell tartani a nemkívánatos szellemjárástól..! Tekintettel arra, hogy a Prevenciós Központ által működtetett összes bölcsődében folyamatban van az ünnepi készülődés, bátran állíthatjuk, hogy kerületünkben egyetlen bölcsit sem fenyeget a szellemvilág megjelenésének veszélye.

Képeink az egész napos program pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van