Drogellenes világnap 2017

30 éve, hogy  az ENSZ-közgyűlés 1987-ben arról döntött, hogy június 26-át a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánítják, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.

 

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) minden évre megfogalmazza a nap témáját, és a UNODC területi irodáin keresztül emberek millióit mozgósítja a nap megtartására. A kampány célja, hogy információt nyújtson, különösen a fiataloknak a kábítószer-fogyasztás egészségre káros hatásairól, felhívja a figyelmüket egészségük megóvásának fontosságára.

 

Magyarország Kormánya a világnap alkalmából is hangsúlyozni kívánja a felnövekvő generációk védelmének fontosságát, a közösségekben rejlő erőforrásokat, az esélyteremést és a helyi szintű összefogások jelentőségét. 

 

A Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódóan a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokat immár hagyományosan arra biztatják, hogy szervezzenek helyi szintű eseményeket, június 26-ra, illetve annak kapcsán az azt követő napokra.

A cél 2017-ben az, hogy  minden megye csatlakozzon a kampányhoz, ezért a rendezvényekhez, konferenciákhoz, médiaeseményekhez, innovatív kezdeményezésekhez anyagi hozzájárulást biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság közreműködésével. Már most megállapítható, hogy sikerül megvalósítani a célokat, hiszen közel 40 helyszínen az országban zajlanak események amelyek tolmácsolják a következő hivatalos üzenetet:

 

 „Listen First - Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe."

„Figyeljünk Rájuk – Figyeljünk a gyermekekre és fiatalokra, mert ez az első lépés ahhoz, hogy segítsük őket egészségben és biztonságban felnőni."

 

Ezen alkalomból, 2017. június 26-án 15.00-18.00 óra között a Prevenciós Központban a XIII. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum sportvetélkedőt szervez a kerületi fiataloknak!

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

A programon készült képekete itt nézhetik majd meg.

 

Képgaléria