A Magyar Népmese Napja a Boribon bölcsődében

A Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005 őszén rendezték meg első alkalommal hazánkban a Magyar Népmese Napját szeptember 30-án, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján. A jeles nap célja, hogy minél többen megismerkedhessenek a magyar népmesék kincsestárával, amelyből minden korosztály bőven meríthet a saját szórakoztatása és élő hagyományaink ápolása céljából.

A Prevenciós Központ szervezetében működő Boribon bölcsődében szeptember 25-én délután, gazdag programmal várták a gyermekek szüleit, nagyszüleit és testvéreit egy közös ünneplésre. A kapunyitást követően A három pillangó című bábelőadásnak tapsolhatott a közönség, majd a Zenekuckó műsora következett, ami jó lehetőséget nyújtott a közös éneklésre és táncra.

A délután műsora ezt követően a Baba-néptánccal folytatódott, majd A tulipánná változott királyfi című bábelőadás megtekintésével érte el tetőpontját. A műsorszámokkal párhuzamosan különböző kézműves foglalkozások, hangszer készítés, és horgász játék tette teljessé a Boribon bölcsőde Magyar Népmese Napja alkalmából megrendezett programját.

A mindvégig kitűnő hangulatú esemény pompás és hasznos kikapcsolódásnak bizonyult a legkisebbektől a nagyszülőkig minden résztvevő számára. Képeink a rendezvény emlékezetes pillanatait idézik: tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van