Elindult a 2024. évi Játszótéri Napok

Június 17-én hétfőn, egyidejűleg hét helyszínen elindult az elmúlt években nagy népszerűségre szert tett Játszótéri Napok programsorozat, amelynek keretében a Prevenciós Központ, az Egyesített Óvoda és a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai közös kikapcsolódásra, játékra, kézműves foglalkozásokra várják városrészünk legfiatalabb lakóit.

A hamisítatlan nyári időjárás kedvezett a szabadtéri programnak, amelynek helyszínein a 16.00 órás kezdést követően 18.00 óráig mintegy ezer látogató jelent meg, hogy új csillámtetkóval, arcfestéssel, és sok élménnyel gazdagabban térhessen haza otthonába.

A Játszótéri Nap lebonyolításában résztvevő szakemberek ezúttal is sokféle kikapcsolódási lehetőségről gondoskodtak: a slágernek számító testfestések mellett lufi hajtogatás, vízfestés és színezés, tréfás logikai feladatok megoldása, különböző labdajátékok, fejlesztő feladatok, szappanbuborék fújás, célba dobás, rollerezés és triciklizés várta a bölcsődéstől a kisiskolás korosztályig terjedő korosztályok képviselőit. Az esemény vonzerejét mutatja, hogy a Szent István parkban néhány középiskolás korú fiatal sem tudott ellenállni a Previ Stúdió közös táncra szóló felhívásának, és maguk is bekapcsolódtak a zenés gyakorlat végrehajtásába.

A szebbnél szebb helyszínek közül a látogatók számát tekintve ezúttal a közelmúltban teljes felújításon átesett Dráva park vitte el a pálmát. A százféle, ezernyi színben pompázó virágtő, a hívogatóan csobogó szökőkút, a játszótér fantáziadús és biztonságos berendezése bizonyára sok kerületi családnak szerez majd örömöt a nyári hónapokban.

A Játszótéri Napok 2024. évi helyszíneit és további időpontjait a galériában megnyitható plakáton tekinthetik meg honlapunk látogatói, ahol összegyűjtöttünk néhány, a rendezvénysorozat nyitó állomásának emlékezetes pillanatait tartalmazó képet is.

 

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van