Ha szerda, akkor Previ Főző!

A tanév megkezdésével egyidejűleg újraindultak a Prevenciós Központ nagy népszerűségnek örvendő programjai, köztük a Previ Főzővel, ahová minden szerdán 16.00 és 18.00 óra között várják a konyhaművészet iránt érdeklődő 7-16 év közötti korosztályhoz tartozó fiatalokat.

 

A Previ Főző foglalkozásain olyan ételek elkészítését sajátíthatják el a gyerekek, amelyeket azután otthoni környezetben is könnyen megfőzhetnek vagy megsüthetnek. A lelkes csapat gerincét a Previ Tanoda diákjai adják, de a szervezők örömmel és szeretettel látnak minden, a megjelölt korosztályhoz tartozó kerületi gyermeket a szerdai összejöveteleken. Október 9-én gluténmentes Tiramisu elkészítése szerepelt a programban. A finomság sokféle feladatot adott a közreműködőknek: voltak, akik a babapiskóta előkészítését, tálakba helyezését végezték, mások a krém elkészítésének fázisait vállalták, habot vertek, kikeverték a kakaós ízesítést.

A piskótával bélelt tálak és az ízesített krém által alkotott szintézis a munka végeztével néhány percre a hűtőszekrény fagyasztójába került, majd következhetett a nap fénypontja, a kész csemege érzékszervi vizsgálata… A közös munka végeredményéről a percek alatt kiürült tálak szolgáltak bizonyítékul. A jókedvű közös munka mellett jutott idő egy kis kézműves foglalkozásra is, akik éppen nem kaptak valamilyen feladatot, színezéssel töltötték ki a Previ Főző idejét.

Képeink a Previ Főző október 9-iki foglalkozásán készültek: tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van