Véget ért a 2024. évi Lakóközösségi Napok programsorozat

A Duna teraszon, szeptember 12-én megrendezett, ez évi utolsó Lakóközösségi Nap programja ezúttal is felvonultatta mindazokat a kikapcsolódási, rekreációs és tájékozódási lehetőségeket, amelyek olyan népszerűvé tették ezt az önkormányzati projektet.

Az időjárás ezúttal is főszerepet játszott a rendezvény lebonyolítása során: csak míg korábban a hőségriadók, és a fullasztó meleg tették különösen emlékezetessé a programsorozat egyes állomásait, ezúttal a pár óra alatt tíz fokot zuhanó hőmérséklet, és a harapós, kellemetlen szél árnyalta a közreműködők és a látogatók hangulatát. A kezdéskor még kellemesen viselhető rövidnadrágok és ujjatlan blúzok 17.00 óra körül már kevésnek bizonyultak, és aki nem vitt magával meleg holmit, hónapok óta először ismét megtapasztalhatta, hogy milyen érzés hideg időben vacogni a parkban…

A meg-megújuló hideg széllökésekkel dacolva ezúttal  is gazdag kínálatot nyújtottak a szórakoztató és a hasznos elemek: mindenkit szívesen meghallgattak a kerületi rendőrkapitányság bűnmegelőzési és közrendvédelmi szakemberei, az itt élő emberek megvitathatták az önkormányzati intézmények munkatársaival a helyi szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalataikat, elmondhatták javaslataikat, próbát tehettek a kihelyezett kerekes székekkel, majd táncra perdülhettek a Prevenciós Központ Stúdiójának vérpezsdítő produkcióinál.

A legkisebbek közül néhányan átszundikálták a programot, miközben édesanyjukkal javában részt vettek a maminbaba tornán. A nagyobb gyerekek körében ezúttal is nagy sikert aratott a futópályával kombinált sebességmérés, a különböző kézműves foglalkozások és a lufibohóc, aki fáradhatatlanul gyártotta a színes állat-, és virágfigurákat, kardokat és ki tudná felsorolni, hogy mi minden mást – amit csak a megrendelők kértek.

A program egész ideje alatt nagy forgalmat bonyolított az ezernyi ajándéktárgyat kínáló talléros stand és a Previ népszerű pattogatott kukoricás állomása, egymás kezéből kapkodták a mikrofont a Previ Stúdió kvízjátékának résztvevői, és folyamatos érdeklődés övezte a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének sátrát is, ahol fontos információkhoz lehetett jutni a kerületi civil szervezet közeljövőben tervezett akcióiról. A tartalmas és érdekes program ezúttal is az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes fergeteges produkciójával ért véget, amelybe bárki bekapcsolódhatott, aki kedvet kapott a jókedvű össztánchoz.

A Lakóközösségi Napok utolsó állomásával még nem zárult le az önkormányzat közterületi programsorozatának 2024. évi műsora: szeptember 17-én a Bringás reggeli, 21-én Családi mobilitási nap, 29-én pedig a főző-, és tűzoltóversennyel, valamint gazdag kulturális műsorral kombinált Szent Mihály napi búcsú várja a közösségi események iránt érdeklődő kerületi lakosokat – és vendégeiket. Képeink a Duna teraszon megrendezett Lakóközösségi nap pillanatait idézik. Tekintse meg galériánkat!

Írjon nekünk!

Amennyiben kérdése, észrevétele van, van tájékoztatást szeretne kérni írjon nekünk.

Kérdésem van