Ugri-bugri Bölcsőde

A bölcsőde a XIII. kerület Vizafogó részén, a Vizafogó sétányon található, egy óvoda és egy iskola szomszédságában. A környező lakótelepről a gyerekek nagy többsége gyalog járhat bölcsődébe, de tömegközlekedéssel, busszal, villamossal és metróval is könnyen megközelíthető az intézmény. Az Ugri-bugri bölcsődébe 140 kisgyermeket tudnak fogadni, 20 hetes kortól - 3 éves korig.

A bölcsőde 2016-ban teljes felújításon esett át, így minden igényt kielégít. A földszintes épületen belül kertkapcsolatos csoportszobák találhatók. Minden udvari egységhez árnyékolt homokozó, illetve permetező tusoló tartozik, melyek a nyári melegben is biztosítják a gyermekek kellemes szabad levegőn tartózkodását. Az udvar nagy része fákkal árnyékolt. A fedett terasz lehetőséget nyújt arra, hogy esős időben is, friss levegőre menjenek a gyermekekkel a kisgyermeknevelők.

Az intézményben integrált nevelés-gondozás folyik, a Pedagógiai Szakszolgálat szakembereinek segítségével gyógypedagógus, logopédus és konduktor segíti a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlődését.

A dinamikusan épülő irodaházakban egyre több munkalehetőség nyílik a kisgyermekes szülők számára. Ennek a gyors fejlődésnek köszönhetően, a bölcsődében különböző nemzetiségű családok gyermekeit is fogadják. Az Ugri bugri bölcsőde kisgyermeknevelői számára kiemelt feladat, a gyermekek szociális készségeinek fejlesztése, a társas kapcsolatok elsajátítása, valamint a helyes szokások kialakítása. Ezért fontosnak tartják a szokások és a különböző kultúrák megismertetését is a gyermekekkel, a hagyományos ünnepek megtartása mellett, ami sok közös élmény forrása lehet, ugyanakkor erősíti a gyermekek összetartozást, segít az egymásra figyelésben, önbizalmuk fokozásában.

A kisgyermekek egészségének megőrzésében pedig saját só-szoba segít melynek használata térítésmentes, ahol a kisgyermekek játékos formában különböző alkotó tevékenységekben vehetnek részt. A sószoba kifejezetten jó hatással van az immunrendszerre, a légzőszervekre, asztma és allergia jelenlétekor de használható bőrbetegség tüneteinek csökkentésére és akár alvászavarra is.

2018 májusától a bölcsődében, heti két alkalommal játszóház is működik ahová a 3 éven aluli gyermekeket várják, szüleikkel együtt.  

A bölcsőde minőségi – és környezetirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet minden évben megújítanak. A napi 4x-i étkezést külső szolgáltató biztosítja, a vonatkozó rendelkezések alapján. Igény esetén a bölcsődében diétás étkezést is igényelhető a gyermekek számára, melyhez szakorvosi igazolás szükséges.                                                                                                                                                               

Az Ugri-bugri Bölcsőde dolgozói, szeretettel várják a XIII. kerületben élő családok gyermekeit egy kellemes, minden igényt kielégítő intézményben.