Első születésnapját ünnepelte a Previ Tanoda

2022. május 5-én a Prevenciós Központ vezetőjének, munkatársainak, és a kerületben élő, szükséget szenvedő családok gyermekeinek régi álma valósulhatott meg: megnyitotta kapuit a tanulási problémákkal küszködő, élő közösségre vágyó gyermekek felkarolását célul tűző PreviTanoda. Május 3-án bensőséges hangulatú ünnepség keretében az esemény első évfordulójára emlékeztek a Prevenciós Központ és a tanodába járó közösség tagjai.

 

 

A születésnap megünneplésére összegyűlt gyermekeket, szüleik képviselőit, és a tanoda munkatársait a Prevenciós Központ vezetője, Németh Borbála üdvözölte. Az intézményvezető áttekintést adott a tanoda létrehozásához vezető út fontosabb állomásairól, a Prevenciós Központ célkitűzéseiről és az ezek elérése érdekében végrehajtott intézkedésekről, majd röviden értékelte a Previ Tanoda létrehozása óta eltelt esztendő tapasztalatait.

 

 

Valamennyiünk örömére szolgál – mondotta Németh Borbála intézményvezető , hogy a Previ Tanoda nem csak az ide járó gyermekek tanulmányi eredményének javulásában hozott kézzel fogható eredményt, hanem a közösség teremtésben is megfelelt az előzetes várakozásoknak. A tanodába járó gyermekek tanulmányi eredménye javult, növekedett a félévi pótvizsgára kötelezett, sikeresen teljesítő tanulók aránya, és valódi, megtartó közösségre találtak azok is, akik korábban egyedül próbáltak megbirkózni életük kihívásaival.

 

 

Születésnapi köszöntőjének végén Németh Borbála további sikereket kívánt a Previ Tanoda közösségének, majd egy, az alkalomra készült filmet tekintettek meg az ünneplők. A film szereplői, a tanodát látogató gyermekek saját gondolataikat fogalmazták meg az új, és gyorsan meglehetősen népszerűvé vált intézményi szolgáltatásról, valamennyien szeretettel és elismeréssel szólva a Prevenciós Központ munkájáról.

 

 

A filmet követően a születésnapi esemény résztvevői a tanoda tanterméből áttelepültek a Previ Főző főhadiszállására, ahol kollektív munka eredményeként elkészítették az esemény megünnepléséhez elengedhetetlen tortát, amelynek receptjét a galériánkban tekinthetik meg honlapunk látogatói.

 

Previ Tanoda létrehozásának első évfordulóján megrendezett  születésnapi ünnepség a közös munka gyümölcseként elkészült torta elfogyasztásával zárult. Mit tehetnénk még ehhez hozzá? További jó munkát, közös sikereket kívánunk a tanoda valamennyi látogatójának, és a velük foglalkozó szakembereknek. Hajrá, Previ Tanoda!

Képeink a születésnapi ünnepségen készültek. Tekintse meg galériánkat!

 

Képgaléria