Elstartolt a mozgásfejlesztő torna!

A csecsemőknek és édesanyjuknak szervezett, rendkívül népszerű maminbaba torna után újabb, a legfiatalabb korosztályoknak szóló elemekkel bővült a Prevenciós Központ mozgásra ösztönző programkínálata: minden héten szerdán 16.30-tól óvodáskorúaknak, 17.30-tól kisiskolásoknak szervezett mozgásfejlesztő tornára várják a kerületi gyerekeket.

A foglalkozásokat vezető szakember, Fehér Dóra komoly sportpályafutással rendelkezik. 1990-1996 között szertorna, csapat- és egyéni korosztályos versenyeken szerzett számos  dobogós helyezést, gerendán serdülő országos bajnoki cím birtokosa. 1998-2002 között erőemelésben magyar bajnokságot nyert, fekvenyomásban magyar bajnokságon 2. helyezést ért el. 2004-2013 között a sport mellett  felnőtt latin versenytánc "D" illetve "C" osztályban számos döntős, dobogós helyezést szerzett hazai és nemzetközi versenyeken.

–Kiket várnak a mozgásfejlesztő foglalkozásokra?kérdeztük Fehér Dórától.

Minden, a kerületben élő óvodás és kisiskolás korú gyermeket szívesen látunk a játékos elemeket tartalmazó, jókedvű csoportfoglalkozásokon. A változatos gyakorlatokkal, különböző eszközökkel színesített foglalkozások keretén belül  szinte észrevétlenül fejlődnek a gyerekek testileg, lelkileg és mentálisan is. Javul az egyensúlyérzékük, fejlődik a mozgáskoordinációjuk, de az önállóságuk és az együttműködési készségük is. Az a célunk, hogy megszerettessük velük a mozgást, a mindennapi program természetes részévé téve azt.

–Mit hozzanak magukkal az anyukák az edzésekre?

Csak váltócipőre van szükség és egy kis ivóvízre, minden mást mi biztosítunk a gyakorlatokhoz. Biztos vagyok abban, hogy aki egyszer eljön, az a következő alkalmat sem fogja kihagyni, hiszen olyan élményekkel gazdagodik, amelyek örömmel és igazi sikerek megélésével töltik el.