Ismét látogatói rekordot döntött a ruhabörze

Honlapunk rendszeres látogatói bizonyára emlékeznek arra, hogy a tavaly szeptember 18-19-én megrendezett őszi ruhabörze után örömmel jelentettük: a látogatók száma csaknem elérte a százötven főt. A január 22-24. között megrendezett idei első ruhabörze ezt a rekordot átadta a feledésnek. A három napos akció keretében 187 kerületi lakos élt a családi ruhatár ingyenes felfrissítésének lehetőségével, és a zárásra alaposan megcsappant a felkínált lábbelik, játékok és lakástextíliák mennyisége is.

A több mázsányi, részben kifogástalan állapotú használt, részben vadonatúj kínálatot a Previ munkatársai a hagyományokkal szakítva ezúttal nem az intézmény éttermében helyezték el, hanem a Prevenciós Központ auláját rendezték be a ruhabörze céljára.

Az asztalokon, a fogasokon  és a dobozokban az új télikabátok, női prémkabátok és dzsekik mellett gyári csomagolású ingek, alkalmi és sportcipők, meleg takarók, megszámlálhatatlan, különböző fazonú női, férfi és gyermek farmernadrág, pulóver, zakó, az idősebb korosztály által kedvelt otthonka, korcsolyacipő, plüssállatka, társasjáték, és ezernyi könyv kínálta magát. A ruhabörzén a hétfői nyitást követően egészen a zárás pillanatáig folyamatos volt az érdeklődés: a Previ rendezvényeinek rendszeres látogatói mellett sok olyan kerületi lakos is élt a börze által nyújtott lehetőséggel, aki korábban még nem járt az intézményben. Sokan voltak, akik nem csak a maguk, de családtagjaik számára is választottak a kínálatból, és akadtak olyan látogatók is, akik két-három alkalommal is visszatértek egy-egy ruhadarab, használati cikk vagy játék kedvéért. A látogatók véleménye egybehangzóan pozitív volt. A megélhetési költségek korábban nem tapasztalt mértékű növekedése, az elszabadult energia és élelmiszerárak vitathatatlanul felértékelték a ruhabörze jelentőségét, akár több tízezer forint megtakarítását lehetővé téve az alkalommal élő családok számára.

 

A ruhabörzét meglátogatta a TV13 forgatócsoportja is. Riportfilmjüket, amelyben a börze mérlegét megvonó Németh Borbála intézményvezető mellett több látogatót is megszólaltattak, a Kerületi Magazin január 24-én sugárzott adásában láthatták a televíziónézők. Az adás a következő címen tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=plffE5UElT4.  Azoknak sem kell bánkódniuk, akik ezúttal valamilyen okból nem tudtak eleget tenni a szervezők meghívásának: a következő ruhabörzére április elején kerül majd sor, ahol már a tavaszi ruházaté lesz a főszerep.

 

Képgaléria